Operatorul rețelei australiene avertizează: Riscul apariției unor pene de curent - în creștere

Operatorul rețelei australiene avertizează: Riscul apariției unor pene de curent - în creștere
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iun 2024

Riscurile apariției unor pene de curent în cea mai populată regiune a Australiei, cea de sud-est, au crescut ca urmare a eliminării treptate a termocentralelor și a întârzierilor de dezvoltare a proiectelor de adaptare a rețelelor și a celor de stocare, avertizează operatorul australian al pieței de energie.

Riscurile de fiabilitate au crescut pentru Victoria și New South Wales până în 2027-28, a transmis operatorul australian al pieței de energie, citat de Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO&FOTO OMV Petrom a pus în funcțiune cel mai mare rezervor de țiței din România. Mai înalt decât o clădire cu 10 etaje CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO OMV Petrom a pus în funcțiune cel mai mare rezervor de țiței din România. Mai înalt decât o clădire cu 10 etaje
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

„În timp ce noile tehnologii de producție și capacitatea de stocare continuă să crească, întârzierile în dezvoltarea și punerea în funcțiune a proiectelor au un impact asupra fiabilității”, a declarat directorul executiv al operatorului de rețea, Daniel Westerman.

„Riscurile de fiabilitate ar putea fi gestionate în conformitate cu standardele relevante în cea mai mare parte a următorului orizont de 10 ani”, dacă se adaugă noi proiecte de generare și stocare prin programe guvernamentale, a declarat acesta.

Australia se află în mijlocul uneia dintre cele mai agresive tranziții din lume de la cărbune – care încă generează aproape jumătate din electricitatea consumată – spre o rețea dominată de surse regenerabile.

O nouă lege din Florida elimină referințele la schimbările climatice. Guvernator: ”Legea va ține turbinele eoliene departe de plajele noastre” CITEȘTE ȘI O nouă lege din Florida elimină referințele la schimbările climatice. Guvernator: ”Legea va ține turbinele eoliene departe de plajele noastre”

Până la mijlocul următorului deceniu, majoritatea centralelor sale pe cărbune ar fi trebuit să se închidă.

Închiderea programată a fabricii Eraring a lui Origin Energy Ltd. – cea mai mare centrală pe cărbune australiană – din New South Wales, în august 2025, poate duce la un deficit de generație, a avertizat operatorul de rețea australian.

Acest lucru ar putea presiunile la care este supus guvernul pentru prelungirea duratei de viață a centralei.

viewscnt
Afla mai multe despre
pene
curent
australia
risc
generare
stocare