Boeing ia în calcul să atragă cel puțin 10 miliarde de dolari prin vânzarea de acțiuni

Boeing ia în calcul să atragă cel puțin 10 miliarde de dolari prin vânzarea de acțiuni
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 12:22

Boeing are în vedere să strângă cel puțin 10 miliarde de dolari prin vânzarea de acțiuni noi, a relatat marți Bloomberg News, citând persoane familiare cu discuțiile.

Producătorul de avioane lucrează cu consilieri pentru a-și explora opțiunile, se arată în articol, adăugând că creșterea capitalului propriu nu va avea loc cel puțin timp de o lună, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO SUV-ul Leapmotor C10, lansat în România cu prețuri mult mai mari decât în Franța și Italia CITEȘTE ȘI FOTO SUV-ul Leapmotor C10, lansat în România cu prețuri mult mai mari decât în Franța și Italia
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Boeing a refuzat să comenteze articolul Bloomberg.

Luna trecută, directorul financiar Brian West nu a răspuns direct când a fost întrebat dacă Boeing ar putea avea nevoie să  emitî obligațiuni sau capitaluri proprii până la sfârșitul anului sau începutul lui 2025.

"În primul rând, vrem să acordăm prioritate ratingului de credit de calitate investițională. Și în al doilea rând, vrem să permitem fabricilor și lanțului de aprovizionare să se stabilizeze. Ultimul obiectiv a devenit mai greu pe baza nopții trecute", a spus el, referindu-se la greva continuă a peste 30.000 de muncitori.

Producătorul de avioane a fost sub presiunea producției în scădere a celui mai vândut avion cu reacție 737 MAX, după un incident din ianuarie când un panou de ușă al unui avion nou s-a desprins în timpul zborului.

Finanțele sale au fost tensionate și mai mult după ce mii de muncitori reprezentați de Asociația Internațională a Mașinilor și Lucrătorilor din Aeronautică din zonele Seattle și Portland au oprit lucrul în septembrie.

Boeing suportă o datorie mare, de aproximativ 60 de miliarde de dolari, și a înregistrat pierderi de numerar operaționale de peste 7 miliarde de dolari în prima jumătate a anului 2024, potrivit datelor compilate de LSEG.

Volvo și alte firme importante cer Bruxelles-ului să respecte interzicerea vânzărilor de mașini noi cu motoare pe combustie CITEȘTE ȘI Volvo și alte firme importante cer Bruxelles-ului să respecte interzicerea vânzărilor de mașini noi cu motoare pe combustie

Constructorul de avioane american a semnalat anterior că va lua în considerare emiterea de acțiuni, deoarece se confruntă cu problemele de siguranță expuse de incidentul din ianuarie și scadențele datoriilor care se profilează.

Experții din industrie au spus că Boeing va trebui probabil să strângă numerar până la sfârșitul anului 2024, unii analiști și investitori așteptându-se ca grupul să strângă între 10 și 12 miliarde de dolari.

Boeing are obligațiuni și împrumuturi de sub 4,6 miliarde de dolari care urmează să fie scadente până la sfârșitul anului 2025, potrivit datelor compilate de LSEG.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
acțiuni