O industrie uriașă a apărut în ultimii ani, deoarece China, Statele Unite, Regatul Unit și Uniunea Europeană au făcut din siguranța inteligenței artificiale o prioritate de vârf. Evident, orice tehnologie – de la mașini și produse farmaceutice până la mașini-unelte și mașini de tuns iarba – ar trebui să fie proiectată cât mai sigur posibil (se dorește ca rețelele sociale să fi fost controlate mai mult în primele zile).
Potrivit liderilor din tehnologie și multor experți și academicieni, inteligența artificială e gata să transforme lumea așa cum o cunoaștem, prin câștiguri de productivitate fără precedent.
Chiar și criticii înverșunați ai lui Henry Kissinger recunosc că vizita președintelui american Richard Nixon în China în 1972 a schimbat geopolitica pentru totdeauna. Înainte ca Kissinger să orchestreze acea deschidere diplomatică, liderii americani au prezentat lumea în termeni de "capitalism versus comunism", iar oricine avea prieteni comuniști risca să fie etichetat ca fiind un "Roșu" periculos. După Kissinger, controlul nediluat al Partidului Comunist Chinez a fost lăsat să prospere în cadrul sistemului global de piață.
Friedrich von Hayek este cunoscut mai ales pentru influenta sa polemică din 1944, The Road to Serfdom. Însă cea mai celebră lucrare a sa în domeniul economiei este "The Use of Knowledge in Society", un articol destul de scurt despre modul în care societatea utilizează și dobândește informații dispersate despre fundamentele economice, cum ar fi preferințele, prioritățile și productivitatea.