ANAF a redus prețul fabricii Hexi Pharma, negăsind cumpărători

Taxe și Consultanță   
ANAF a redus prețul fabricii Hexi Pharma, negăsind cumpărători

ANAF a scos din nou la vânzare fabrica Hexi Pharma, firmă implicată în urmă cu mai mulți ani într-un scandal de amploare privind dezinfectanți diluați livrați către spitale. De această dată, Fiscul a redus cu 2 milioane de lei prețul de vânzare, ca urmare a faptului că la prima licitație, de la mijlocul lunii martie, nu a găsit cumpărători.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Fiscul încearcă să vândă un teren și o hală metalică, ambele în Mogoșoaia, prețul de pornire la licitație fiind de 5,95 milioane de lei (inclusiv TVA), potrivit datelor analizate de Profit.ro. La mijlocul lunii martie, prețul de pornire era de 8 milioane de lei (sumă ce includea TVA).

Urmărește-ne și pe Google News

Hexi Pharma figurează în evidențele ANAF cu datorii de 17,6 milioane de lei.

Pericolul firmelor ,,zombie’’ se extinde în economia României CITEȘTE ȘI Pericolul firmelor ,,zombie’’ se extinde în economia României

Printre creditorii care au de recuperat bani se numără și Parchetul de pe lângă ICCJ - DNA.

ANAF a scos prima dată la licitație fabrica la mijlocul lunii martie, dar fără succes. La momentul respectiv, prețul de pornire, fără TVA, era de 6,66 milioane le, sumă ce includea terenul de 2.642 de metri pătrați și hala metalică de aproape 1.700 de metri pătrați. Cu TVA, prețul de pornire se situa la 8 milioane de lei.

Conform procedurilor ANAF, prețul inițial scade cu 25% dacă după prima licitație nu se reușește vânzarea. Dacă nici la a doua licitație nu se poate vinde activul, prețul scade cu încă 25% din prețul inițial, astfel că se ajunge la 50% din prețul de pornire al primei licitații. Dacă se ajunge și la licitații ulteroare, prețul nu poate coborî mai jos de 50%.

DGAF găsește o nouă firmă care nu a achitat impozitele și contribuțiile reținute de la salariați CITEȘTE ȘI DGAF găsește o nouă firmă care nu a achitat impozitele și contribuțiile reținute de la salariați

Potrivit ANAF, Hexi Pharma se afă în insolvență.

În martie 2023, magistrații Curții de Apel București, care au judecat apelurile în dosarul Hexi Pharma, în care Tribunalul București, ca instanță de fond, a pronunțat prima sentință în ianuarie 2019, a constatat prescrierea faptelor pentru care au fost trimise în judecată persoanele fizice și firma inculpate în dosar, conform news.ro..

Astfel, judecătorii au dispus încetarea procesului penal cu privire la compania Hexi Pharma Co SRL în ceea ce privește infracțiunile pentru care aceasta a fost deferită justiției, respectiv înșelăciune, uz de fals în formă continuată și participație improprie la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor. Și în ceea ce privește persoanele fizice s-a constatat că pentru infracțiunile de care acestea au fost acuzate a intervenit termenul de prescripție.

În schimb, instanța a stabilit că  unități sanitare trebuie să primească despăgubiri din partea companiei acuzate că a vândut dezinfectanți diluați. Instanța a desființat și avizele care au permis punerea pe bază a produselor biocide produse de Hexi Pharma.

O nouă fraudă găsită de Antifraudă în ridesharing CITEȘTE ȘI O nouă fraudă găsită de Antifraudă în ridesharing

Judecătorii au dispus menținerea sub sechestru asupra mai multor bunuri aparținând firmei Hexi Pharma și celor doi inculpați persoane fizice. Printre altele, este vorba despre un teren al companiei evaluat la peste 1,6 milioane de euro, alte bunuri imobile între care o hală metalică și un magazin, precum și sumele de bani, prezente și viitoare, existente în conturile bancare ale Hexi Pharma, în vederea aducerii la îndeplinire a amenzii penale a confiscării speciale, acoperirii prejudiciului cauzat părților civile și cheltuielilor de judecată.

Amenda penală stabilită de Tribunalul București și aplicată companiei Hexi Pharma, în cuantum de 2,6 milioane lei, a fost menținută.

Pericolul firmelor ,,zombie’’ se extinde în economia României CITEȘTE ȘI Pericolul firmelor ,,zombie’’ se extinde în economia României

Scandalul Hexi Pharma a izbucnit după ce Gazeta Sporturilor și jurnalistul Cătălin Tolontan au dezvăluit, bazându-se pe declarațiile și pe documentele furnizate de foști angajați ai firmei, că dezinfectanții furnizați de aceasta spitalelor ar avea concentrații mai mici decât cele înscrise pe etichetă.

De asemenea, jurnaliștii au relatat că patronul firmei, Dan Condrea, este acționar la o firmă care asigură servicii de curățenie în spitale, aceasta având același administrator ca și Unilab, laboratorul unde  ar trebui să fie verificată calitatea dezinfectanților. În urma acestui scandal, în 8 mai, ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, a demisionat.

viewscnt
Afla mai multe despre
hexi pharma
anaf