VIDEO Portugalia, afectată de o serie de incendii forestiere. Flăcările au ajuns la case

VIDEO Portugalia, afectată de o serie de incendii forestiere. Flăcările au ajuns la case
Profit.ro
Profit.ro
scris luni, 15:06

Incendiile forestiere active începând din weekend în Portugalia au ajuns luni dimineață la locuințele din regiunea Aveiro (nord) și au perturbat traficul rutier pe principalele artere din zonă, au anunțat autoritățile locale, transmite AFP.

Aproape 20 de incendii erau active în regiunea Aveiro, pentru stingerea acestora fiind mobilizați aproape 1.600 de pompieri, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Șoferii de taxi, ridesharing sau livratorii - victimele unei noi metode de înșelăciune CITEȘTE ȘI Șoferii de taxi, ridesharing sau livratorii - victimele unei noi metode de înșelăciune
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Autoritatea națională de protecție civilă a plasat țara în "stare de alertă", începând de sâmbătă după-amiază și până marți seară, pe fondul temperaturilor ridicate și a vântului puternic.

Cel mai mare dintre incendii a făcut ravagii începând de duminică după-amiază în apropiere de Oliveira de Azemeis. În lupta cu flăcările au fost mobilizați peste 500 de pompieri.

Tot în regiunea Aveiro, dar într-o zonă situată mai la sud, un incendiu a afectat cel puțin două case din două sate aflate în municipalitatea Albergaria-a-Velha, a declarat primarul Antonio Loureiro.

"În acest moment, avem deja case care ard", a declarat edilul pentru agenția de presă Lusa.

Un pompier voluntar care lupta împotriva incendiului a murit "subit" în timpul unei pauze de masă, a informat luni Ministerul de Interne.

Circulația a fost întreruptă pe trei autostrăzi care traversează regiunea, a precizat Jandarmeria. "Automobiliștii trebuie să se abțină de la a circula pe benzile spre Aveiro. Acesta este cel mai bun mod de a nu-și pune viața în pericol", a explicat maiorul Vitor Ribeiro.

Portugalia s-a bucurat până în prezent de o vară relativ calmă în ceea ce privește incendiile forestiere, cu o suprafață mistuită de flăcări de 10.300 de hectare până la sfârșitul lunii august, o treime din aria afectată de incendiile de vegetație din 2023 și de șapte ori mai mică decât media ultimilor zece ani.

VIDEO&FOTO Austriecii de la PORR au adus o macara șenilată grea pentru viaductele autostrăzii Sibiu-Pitești. Avansează și în tunelurile \ CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Austriecii de la PORR au adus o macara șenilată grea pentru viaductele autostrăzii Sibiu-Pitești. Avansează și în tunelurile "Daniela, Alina, Carmen"

După incendiile mortale din 2017, care au provocat moartea a peste 100 de persoane, țara iberică a mărit de zece ori investițiile în prevenirea izbucnirii incendiilor și și-a dublat bugetul pentru combaterea incendiilor forestiere.

Potrivit specialiștilor, creșterea frecvenței, duratei și intensității valurilor de căldură reprezintă o consecință a schimbărilor climatice.

Peninsula Iberică este puternic afectată de încălzirea globală, iar valurile de căldură sau seceta pe care aceasta le provoacă favorizează izbucnirea incendiilor de vegetație.

viewscnt
Afla mai multe despre
portugalia
incendii