Rețeaua de telefonie mobilă Telekom Romania a înregistrat miercuri seară perioade de congestie în zona Piața Victoriei, pe fondul creșterii semnificative a traficului mobil, care a depășit, în anumite intervale de timp, de 15 ori nivelul traficului dintr-o zi obișnuită, a precizat joi compania, la solicitarea News.ro. Compania a trimis miercuri seară în zonă o unitate de telefonie mobile, care va rămâne acolo și în următoarele zile.
Compania a precizat că echipele tehnice Telekom România au luat imediat măsuri de creștere a capacității rețelei.
“În acest moment rețelele 3G și 4G au o capacitate crescută cu peste 165%. De asemenea, aseară a fost trimisă în zonă o unitate de telefonie mobilă și va rămâne acolo și în următoarele zile”, au precizat reprezentanții Telekom, pentru News.ro.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
În toate celelalte orașe, în rețeaua Telekom nu s-au înregistrat perioade de congestie, a mai anunțat compania.
Ministrul de Interne Carmen Dan a declarat că la protestele care au avut loc miercuri față de OUG prvind modificarea codurilor penale au participat 200.000 de persoane, cea mai mare prezență înregistrându-se la București, Cluj, Sibiu, Timișoara, Brașov, Iași, Craiova, Baia Mare și Constanța.
Potrivti estimărilor, în București au protestat, în Piața Victoriei, peste 100.000 de persoane.
Telekom România este al treilea jucător pe piața de telefonie mobilă.
Acționarul majoritar al Telekom Romania Communications este grupul elen OTE, prin OTE International, cu o deținere de 54,01%. Statul român are o participație de 44,99% din acțiuni.
Operatorul de telefonie fixă deține un pachet de acțiuni reprezentând 30% din capitalul social al fostului Cosmote, restul titlurilor revenind OTE, prin Cosmote Mobile Communications.
Cel mai mare acționar al OTE este grupul Deutsche Telekom, cu o participație de 40%.
Principalii concurenți ai Telekom pe piața românească sunt Orange și Vodafone.