Alexandru Holicov, CEO Adservio, este primul antreprenor român acceptat în programul EY Accelerating Entrepreneurs, care se adresează startup-urilor centrate pe tehnologie. Holicov a fost selectat din cei 100 de antreprenori din regiunea EMEIA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa), care au aplicat în programul EY.
Holicov conduce de 9 ani un business care îmbină tehnologia cu educația, cu 15 angajați și investiții de 1,5 milioane de euro. A participat în perioada 8 - 10 februarie, alături de alți 24 de antreprenori din 18 țări din zona EMEIA, la EY Strategic Growth Forum Mediterranean, de la Roma, conform programului Accelerating Entrepreneurs. Evenimentul urmărește conectarea antreprenorilor, investitorilor și liderilor guvernamentali și încurajarea strategiilor de creștere în cadrul regiunii mediteraneene și în întreaga lume.
Barometrul startup-urilor din România, realizat în 2015 de EY, arată că majoritatea antreprenorilor consideră dezvoltarea relațiilor de business vitală pentru creșterea afacerii. 64% dintre respondenți participă la cel puțin un eveniment de networking în medie într-o săptămână, coform barometrului.
CITEȘTE ȘI O nouă companie își face loc într-o piață farma impredictibilă: indienii de la Accord Healthcare, cu afaceri de peste 3 mil. euro în primul anPrin participarea la programul EY Accelerating Entrepreneurs, Alexandru Holicov va beneficia de consultanță de business din partea unui expert EY privind planurile de dezvoltare, de participarea la o sesiune EY Growth Navigator™ și de oportunitatea de a cunoaște antreprenori de top din întreaga lume. Pentru prima oară, antreprenorii din zona EMEIA și cei din zona Asia-Pacific din programul EY se vor întâlni în cadrul aceluiași eveniment și vor avea ocazia să-și împărtășească experiența de business.
Ideea business-ului său, Adversio, a fost dorința de a revoluționa sistemul educațional din România. „Am creat acest business pentru a revoluționa educația”, spune Alexandru Holicov. În 2009, a dezvoltat și a lansat platforma de management educațional, Adversio, care are, în prezent, peste 100.000 de utilizatori: profesori, elevi, părinți, directori de școli. Liceul din Iași a devenit unul dintre primele din lume cu sistem electronic educațional integrat.
Adservio pune la dispoziția școlilor rapoartele de activitate ale cadrelor didactice, permite vizualizarea cataloagelor în format electronic, generarea de rapoarte către Inspectorat și Ministerul Educației și Cercetării Științifice și oferă informații actualizate despre orice activitate din școală. Eliminarea birocrației și contactul direct cu toate părțile interesate sunt principalele beneficii.
CITEȘTE ȘI PPF Real Estate, firma celui mai bogat om de afaceri ceh, a preluat birourile Metropolis din București. Surse din piață estimează tranzacția la 50 milioane euroPărinții au acces la situația școlară, de la note la grafice de evoluție, iar copiii la instrumente diverse, de la lucrul în echipă și transmiterea temei direct către profesor, la teste IQ, librărie online cu peste 9000 de titluri de cărți și manuale, albumul clasei.
În cadrul școlilor care au ales Adservio, rata absenteismului a scăzut cu 60%, iar în unele cazuri, media pe clasă a crescut cu un punct.
Accesul la adservio.ro se face pe bază de licență, care se plătește per elev și costă în jur de 4 lei. Costurile pot fi achitate de primării, școli, părinți.
În prezent, peste 50 de unități școlare din România, publice și private, folosesc platforma Adservio. Platforma are o interfață bilingvă (în română și în engleză), pentru că antreprenorul își dorește să extindă afacerea în alte țări europene.
EY România este o firmă de servicii profesionale înființată în 1992, care furnizează servicii integrate de audit, asistență fiscală, asistență în tranzacții și servicii de asistență în afaceri către companii multinaționale și locale. În iunie 2015, la sfârșitul anului fiscal, firma a avut venituri de aproximativ 28,7 miliarde de USD.
Programul EY Accelerating Entrepreneurs ajută startup-urile cu ritm înalt de creștere din întreaga lume să își extindă afacerea prin intermediul îndrumărilor personalizate și al networking-ului.