Apele Române Banat: Principalele cursuri de apă au secat!

Apele Române Banat: Principalele cursuri de apă au secat!
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 aug 2024

Apele Române, filiala Banat, a anunțat că principalele cursuri de apă din regiune au secat din cauza caniculei.

”Depunem  eforturi pentru echilibrarea nevoilor de apă a folosințelor de pe râurile cu debite controlate cu ajutorul infrastructurii hidrotehnice de care dispunem. Din cauza precipitațiilor deficitare și a temperaturilor ridicate, pe principalele cursuri de apă din Banat (Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera) înregistrăm debite și niveluri mici, deoarece aportul de apă adus de afluenți este scăzut. În fiecare an avem cursuri de apă care seacă sau băltesc pe anumite tronsoane, fenomen care apare în urma pricipitațiilor scăzute și a temperaturilor ridicate”, au transmis reprezentanții Apelor Române Banat, arată news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO România a lansat construcția unui nou penitenciar. \ CITEȘTE ȘI FOTO România a lansat construcția unui nou penitenciar. "O investiție strategică."
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Potrivit sursei citate, în prezent, fenomenul de secare se înregistrează pe râurile: Bega Veche la stația hidrometrică (sh) Pișchia și sh Cenei, Apa Mare la sh Satchinez și sh Becicherecu Mic, Chizdia la sh Ghizela și Jitin la sh Jitin.

Fenomenul de băltire se înregistrează pe râurile: Tău la stația hidrometrică (sh) Soceni, Vornic la sh Ramna, Tirol la sh Tirol, Moravița la sh Șemlacu Mare, Dognecea la sh Secășeni, Ciornovăț la sh Comorâște, Ciclova la sh Vrăniuț.

FOTO Abonamentul special abia lansat de Wizz Air a înfuriat ONG-urile de mediu CITEȘTE ȘI FOTO Abonamentul special abia lansat de Wizz Air a înfuriat ONG-urile de mediu

”Menționăm că aceste fenomene variază în timp, în funcție de perioadele secetoase și caniculare când evaporația este foarte mare. Aceste râuri nu asigură alimentarea cu apă a vreunei localități”, mai precizează reprezentanții Apelor Române Banat.

viewscnt
Afla mai multe despre
apa
seceta