Guvernul renunță la ultima formă a salarizării bugetarilor și reia discuția cu sindicatele

Guvernul renunță la ultima formă a salarizării bugetarilor și reia discuția cu sindicatele
scris 13 apr 2016

Guvernul va renunța la ultima formă a proiectului privind salarizarea bugetarilor și va încerca să redacteze un document acceptat de către partenerii sociali, dar în limitele bugetare existente, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

El a precizat totodată că situația ministrului Muncii, care a transmis că va demisiona dacă nu i se acceptă proiectul, nu a fost discutată în ședința de guvern, fiind stabilit doar că Guvernul va avansa cu o altă abordare privind salarizarea bugetarilor.

Urmărește-ne și pe Google News

"Luni, deja prim-ministrul i-a transmis ca ordonanța salarizării nu va fi luată în discuție în ședința de miercuri a Guvernului", a spus Suciu, adăugând că nu poate explica motivul pentru care ministrul a amenințat, marți, cu demisia și că și premierul Cioloș a întrebat de ce a avansat ideea unui astfel de gest.

Conform proiectului propus de Guvern și care a fost contestat de sindicate, cel mai mic salariu de bază pentru bugetari va fi de 1.250 lei, pentru funcții cu studii medii și generale, iar cel mai mare salariu va fi de 15.000 lei pentru funcția cu cea mai mare responsabilitate în stat, raportul între partea variabilă și salariul de bază fiind de 30% pe total ordonator principal de credite, cu eliminarea condiției prevăzută prin Legea-cadru nr. 284/2010 ca partea variabilă să nu depășească 30% din salariul de bază pentru o persoană.

Profit.ro a prezentat duminică , în mai multe articole, forma ordonanței de salarizare pregătită de Guvernul Cioloș.

Varianta proiectului promovat de Guvernul Ponta a fost prezentată de Profit.ro în luna septembrie, tot în exclusivitate, în mai multe articole, precum aici și aici, și poate fi analizată comparativ cu proiectul redactat acum de Guvernul Cioloș.

viewscnt
Afla mai multe despre
bugetarilor
salarizarii