Chișinăul acuză Rusia că încearcă să fraudeze referendumul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană

Chișinăul acuză Rusia că încearcă să fraudeze referendumul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 14:07

Kremlinul folosește dezinformarea și banii în timp ce Republica Moldova se îndreaptă spre urne, spune șeful securității naționale de la Chișinău pentru Politico, relatează G4Media.

Moscova a deblocat milioane de euro în numerar și o armată de conturi pe rețelele de socializare pentru a încerca să împiedice aderarea Moldovei la UE, a avertizat unul dintre oficialii de top ai țării.

Urmărește-ne și pe Google News
Țara cu cea mai bună calitate a vieții din lume. Locul ocupat de România în clasament: „Folclor greoi și superstiții învăluie națiunea, concentrată în zona rurală a țării” CITEȘTE ȘI Țara cu cea mai bună calitate a vieții din lume. Locul ocupat de România în clasament: „Folclor greoi și superstiții învăluie națiunea, concentrată în zona rurală a țării”
Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Black Sea Oil &Gas, D&B David și Baias, Electrica Furnizare, eon, Premier Energy, Raiffeisen Bank, Transgaz
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum - Crizele sanitare și reziliența sistemului medical românesc - Ediția a XIV-a. Parteneri: Bristol Myers Squibb, Crisia Farm, UCB
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: ARB, BCR, BRD, Garanti BBVA
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank

Consilierul pentru securitate națională al Moldovei, Stanislav Secrieru, a declarat pentru Politico într-o declarație că Rusia a început un „atac fără precedent” al tacticilor hibride împotriva fostei republici sovietice în perioada premergătoare votului național de luna viitoare privind aderarea la blocul comunitar.

„Ne confruntăm cu o strategie înfricoșătoare: exploatarea fricii – în special a fricii de război”, a spus el. „Mașinăria de dezinformare a Rusiei leagă, pentru prima dată, în mod periculos încercarea Moldovei de a adera la UE de amenințarea războiului în interiorul granițelor noastre”.

Potrivit lui Secrieru, președintele proeuropean Maia Sandu este ținta centrală a unui „blitz digital nerușinat” menit să delegitimeze legăturile tot mai strânse ale țării cu Occidentul.

viewscnt
Afla mai multe despre
republica moldova aderare ue
republica moldova rusia