Donald Trump scapă unei alte presupuse tentative de asasinat

Donald Trump scapă unei alte presupuse tentative de asasinat
Profit.ro
Profit.ro
scris luni, 07:37

FBI investighează ceea ce a declarat a fi fost o nouă tentativă de asasinat asupra candidatului republican la președinția SUA, Donald Trump. Incidentul a avut loc la Trump International Golf Club West Palm Beach din Florida, unde Trump, fostul președinte, juca golf, relatează Reuters.

Reprezentanții forțelor de ordine au declarat că Secret Service a văzut un bărbat cu o pușcă în tufișuri și a tras către suspectul de tentativă de asasinat, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Oamenii cheltuiesc mai mult ca niciodată pe animalele lor de companie. Cheltuielile pentru îngrijirea copiilor, depășite CITEȘTE ȘI Oamenii cheltuiesc mai mult ca niciodată pe animalele lor de companie. Cheltuielile pentru îngrijirea copiilor, depășite
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Suspectul a fugit din tufișuri și a fost prins ulterior pe o autostradă, potrivit forțelor de ordine.

Cine este Ryan Wesley Routh, bărbatul care a vrut să îl asasineze pe Trump

Suspectul în cea de-a doua tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump este un bărbat din Florida în vârstă de 58 de ani, care se pare că a călătorit în Ucraina după invazia Rusiei și a devenit un susținător al trimiterii de arme și chiar de soldați americani pentru a ajuta Kievul, relatează The Telegraph.

Se presupune că Routh era înarmat cu un AK-47, avea o vestă de protecție din plăci ceramice și avea asupra sa două rucsacuri în timpul presupusei tentative de asasinat de duminică. Oficialii au declarat că Routh le-a aruncat și a fugit cu o mașină, un Nissan.

Un martor a reușit să fotografieze numărul de înmatriculare al vehiculului, iar Routh a fost ulterior arestat la aproape 80 de kilometri de Trump International Golf Club.

Un locuitor din Iași a sunat de 15.000 de ori la 112 CITEȘTE ȘI Un locuitor din Iași a sunat de 15.000 de ori la 112

În iulie, Trump a fost împușcat de un bărbat înarmat în timpul unui miting de campanie în Pennsylvania, în ceea ce FBI a declarat a fi o tentativă de asasinat. Fostul președinte a fost rănit la ureche.

Serviciul de Cercetare al Congresului anunță că atacuri directe împotriva președinților, președinților aleși și candidaților au avut loc de cel puțin 15 ori. Cinci dintre atacuri s-au soldat cu decese.

Patru președinți americani au fost asasinați în timp ce se aflau în funcție.

  • Abraham Lincoln: ucis în 1865 de John Wilkes Booth la Ford's Theatre din Washington.
  • James Garfield: Împușcat în 1881 la Washington într-o gară. A murit din cauza rănilor două luni și jumătate mai târziu.
  • William McKinley: Asasinat în 1901 de un anarhist în Buffalo, New York.
  • John F. Kennedy: Asasinat de Lee Harvey Oswald în 1963 în Dallas, Texas, în timp ce președintele se deplasa într-o coloană de mașini.
Aproape 200 de muncitori fără contracte de muncă depistați pe șantierul Autostrăzii A7 CITEȘTE ȘI Aproape 200 de muncitori fără contracte de muncă depistați pe șantierul Autostrăzii A7

Patru președinți au fost răniți, dar au supraviețuit tentativelor de asasinat, în timpul mandatului sau ulterior.

Donald Trump: Trump tocmai începuse un discurs de campanie în Pennsylvania în 13 iulie când s-au auzit împușcături. Trump a fost împușcat în ureche. A fost dus de urgență de agenții de securitate la un SUV negru.

Ronald Reagan: A fost împușcat în 1981 în fața hotelului Hilton din Washington. Reagan a fost rănit când unul dintre gloanțe a ricoșat dintr-o limuzină și l-a lovit sub axila stângă.

Președintele Gerald Ford: A supraviețuit după două atentate la viața sa în mai puțin de trei săptămâni, în 1975, fără să fie rănit.
Theodore Roosevelt: A fost împușcat în piept în 1912, în timp ce făcea campanie electorală în Milwaukee, dar a insistat să își țină discursul în fața susținătorilor înainte de a fi dus la spital.

Robert F. Kennedy: Candidat la președinția SUA și senator american, Kennedy a fost asasinat în 1968 de un bărbat înarmat în Hotelul Ambassador din Los Angeles.

George C. Wallace, guvernatorul statului Alabama: Candidat la nominalizarea democrată pentru alegerile prezidențiale, a fost împușcat în 1972 și a rămas paralizat de la brâu în jos.

viewscnt
Afla mai multe despre
asasinat
sua
trump