Marea Britanie: Guvernul promite să combată furtul de telefoane mobile, după o creștere cu 150% a incidentelor

Marea Britanie: Guvernul promite să combată furtul de telefoane mobile, după o creștere cu 150% a incidentelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 sep 2024

Guvernul britanic s-a angajat să combată furturile de telefoane mobile, după ce numărul incidentelor de acest fel a crescut cu peste 150% în ultimul an, transmit PA Media/dpa.

Se estimează că unui număr de 78.000 de persoane le-au fost smulse telefoanele sau gențile pe străzile din Marea Britanie în perioada aprilie 2023-martie 2024.

Urmărește-ne și pe Google News
Aproape 5.500 de gospodării din România nu beneficiază de energie electrică CITEȘTE ȘI Aproape 5.500 de gospodării din România nu beneficiază de energie electrică
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Aceasta reprezintă o creștere cu 153% față de cele 31.000 de incidente similare în intervalul de un an de până în martie 2023, scrie Agerpres.

Conform analizei Ministerului de Interne, în ultimele 12 luni au avut loc peste 200 de incidente zilnic în Anglia și Țara Galilor.

Numai 0,8% de cazuri de 'furt de la persoane' s-au soldat cu dosare penale, iar 81,9% din anchetele poliției au fost închise fără găsirea vreunui suspect.

Informațiile poliției arată fenomenul furturilor este cauzat probabil de o creștere a cererii de smartphone-uri second-hand, atât în Marea Britanie, cât și în străinătate.

Gheorghe Hagi a vândut un nou pachet din acțiunile clubului Farul Constanța. Cine este noul investitor CITEȘTE ȘI Gheorghe Hagi a vândut un nou pachet din acțiunile clubului Farul Constanța. Cine este noul investitor

În încercarea de a răspunde acestei activități infracționale în creștere, Ministerul de Interne a spus ca va convoca firmele de tehnologie și producătorii la un summit care ar putea examina 'noile inovații ce ar putea combate piața ilegală', cu referire cel mai probabil la funcțiile antifurt ale smartphone-urilor pe care unele firme s-au lansat deja.

De asemenea, Operațiunea Opal - unitatea de informații a poliției naționale - va culege informații urgente despre hoții de telefoane mobile și unde ajung acestea.

Acest lucru va oferi o imagine mai clară despre piața telefoanelor mobile furate și va identifica măsurile ce mai trebuie luate, a indicat Ministerul de Interne.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
furt