Vila "PCR" a lui Ceaușescu devine casă de modă

Vila "PCR" a lui Ceaușescu devine casă de modă

Sursa foto: bihon.ro

Profit.ro
Profit.ro
scris 23 aug 2024

Vila "PCR", în care locuiau prim-secretarii județului înainte de 1989, vândută recent către o companie orădeană, va deveni casă de modă, după ce va fi restaurată, a declarat administratorul firmei care a câștigat licitația publică, Alina Păcurar.

Aceasta susține că i-a plăcut arhitectura clădirii.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Start pentru un nou drum de mare viteză în România CITEȘTE ȘI FOTO Start pentru un nou drum de mare viteză în România
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

"E superbă casa! Am cumpărat-o pentru că mi-a plăcut foarte mult. Eu locuiesc acum în București, de aproape șapte ani, dar sunt din Oradea și îmi iubesc orașul natal. Cum am copilărit aici, știu casa aceasta dintotdeauna. Nu am avut ocazia să o vizitez, dar mi-a plăcut din punct de vedere arhitectural foarte mult. Când am văzut în presă că e scoasă la licitație, am ales să particip și eu. Cum nu s-a prezentat multă lume, adică nimeni din Oradea, am avut cea mai bună ofertă și am câștigat-o", a declarat pentru Agerpres Alina Păcurar.

Păcurar, care este creatoare de modă, a precizat că, deși este foarte bine întreținută, vila urmează să fie recondiționată fără a i se aduce modificări, după care va găzdui o casă de modă.

Tranzacție de 10 milioane euro în gamblingul românesc cu unul dintre cei mai mari jucători mondiali. Apare al patrulea cel mai mare brand în domeniu din regiune CITEȘTE ȘI Tranzacție de 10 milioane euro în gamblingul românesc cu unul dintre cei mai mari jucători mondiali. Apare al patrulea cel mai mare brand în domeniu din regiune

"Pentru mine are valoare așa cum este. Nu intenționez nici s-o dărâm, nici să construiesc altceva. Vreau să o recondiționez, s-o restaurez așa cum este, dar redându-i frumusețea inițială. În partea de sus are un ornament cu îngeri în relief, chiar sub acoperiș, de jur împrejur, care îmi place foarte mult. Eu cu modă mă ocup dintotdeauna și cred că ar fi o destinație excelentă. Când am văzut anunțul de vânzare al vilei, am crezut că va fi bătaie pe ea. M-a atras și faptul că prețul a fost redus după alte licitații anterioare, de care, sincer, nu am știut. Nu este tocmai un preț mic, dar având în vedere locația ultracentrală și valoarea în sine a casei, cred că e o investiție bună", a menționat Alina Păcurar.

Ea a precizat că a căutat și în București o vilă pentru afacerea sa, dar se găsesc foarte greu.

Bancher: S-a discutat deja cu instituțiile financiare internaționale despre creșterea taxelor din 2025. Dacă vă mai spune vreun politician că nu cresc la anul impozitele, să știți că minte! CITEȘTE ȘI Bancher: S-a discutat deja cu instituțiile financiare internaționale despre creșterea taxelor din 2025. Dacă vă mai spune vreun politician că nu cresc la anul impozitele, să știți că minte!

"Dintotdeauna m-am ocupat cu moda. În prezent, însă, mă ocup de retail. Am un pop-up store în București, care e tot într-o vilă. Am căutat mult o vilă veche în București, dar se găsesc foarte greu, atât de închiriat, ce să mai zic de cumpărat. Mă bucur foarte mult că am reușit să cumpăr fosta vilă PCR, cum se numea, și pot să vă spun, 90%, că asta o să fac acolo: o casă de modă", a precizat, pentru AGERPRES, Alina Păcurar.

Vila istorică din patrimoniul Consiliului Județean Bihor, situată în zona ultracentrală a municipiului Oradea, la adresa Parcul Ion C. Brătianu, nr. 8, a fost vândută în 8 august, prin licitație publică, din a patra încercare, cu un preț de pornire scăzut.

Imobilul, compus dintr-o clădire și teren, a atras interesul a șase potențiali cumpărători, dintre care doi au depus oferte. Vila a fost achiziționată de o companie orădeană pentru suma de 3.510.000 lei. Prețul de pornire a fost stabilit la 3.449.130 lei.

Shein a dezvăluit cazuri de folosire a muncii copiilor CITEȘTE ȘI Shein a dezvăluit cazuri de folosire a muncii copiilor

Proiectul clădirii datează din 1910 și are elemente decorative specifice stilului Art Nouveau. A servit drept locuință de serviciu pentru prim-secretarii Partidului Comunist Român. A intrat în proprietatea Consiliului Județean Bihor în 1997 și a avut diverse întrebuințări. Din 2021 a rămas neutilizată, după reorganizarea activității instituției.

Clădirea are aspect de monument de arhitectură, dar nu este clasificată ca atare și se află în zona ultracentrală a orașului. Vila are un regim de înălțime compus din demisol, parter și etaj, cu o amprentă la sol de 358 mp. Demisolul și parterul sunt compartimentate în câte 12 încăperi, iar etajul are o singură sală. Terenul aferent are o suprafață totală de 1.286 mp.

Fondurile obținute din vânzarea imobilului vor fi utilizate pentru cofinanțarea proiectelor derulate din fonduri europene de Consiliul Județean Bihor: reabilitarea noului sediu de pe strada Republicii din Oradea, modernizarea Bibliotecii Județene Gheorghe Șincai și construirea Centrului Cultural Multifuncțional

viewscnt
Afla mai multe despre
vilă de protocol
ceausescu
oradea