Persoane înscrise la o croazieră de 3 ani în jurul lumii stau blocate în port de 3 luni

Persoane înscrise la o croazieră de 3 ani în jurul lumii stau blocate în port de 3 luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 aug 2024

Trebuia să fie o viață pe valurile oceanului, o casă pe adâncuri. În schimb, pasagerii de croazieră care s-au înscris pentru o călătorie de trei ani în jurul lumii au privit în ultimele trei luni, după o serie de întârzieri, un chei din Belfast acoperit de ploaie.

Odyssey, operat de linia de croazieră americană Villa Vie Residences, trebuia să plece din capitala Irlandei de Nord la 30 mai. Însă, din cauza unor probleme cu cârma și cutia de viteze a navei, Odyssey este încă ancorată, scrie The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
INEDIT Teatru din România renunță la locurile și la rândul cu numărul 13 CITEȘTE ȘI INEDIT Teatru din România renunță la locurile și la rândul cu numărul 13
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Pasagerii care au plătit până la 899.000 de dolari  pentru a cumpăra o cabină au sosit în mai, așteptându-se să plece în câteva zile. În ultimele trei luni li s-a permis să își petreacă zilele la bord, dar trebuie să debarce peste noapte, arată G4Media.

„Putem lua toate mesele noastre și au chiar filme și divertisment. Este aproape ca o croazieră, doar că suntem la doc”, a declarat Holly Hennessey, din Florida, care călătorește cu pisica ei, Captain.

Un mare dezavantaj al întârzierii a fost vremea, a declarat ea pentru BBC. „Niciodată în viața mea nu mi-am folosit atât de mult umbrela și port pelerina de ploaie peste tot pe unde merg.”

VIDEO Trump scoate la vânzare bucăți din costumul în care l-a făcut K.O. pe Biden. ”Mi se spune criptopreședintele!”, tună Donald Trump CITEȘTE ȘI VIDEO Trump scoate la vânzare bucăți din costumul în care l-a făcut K.O. pe Biden. ”Mi se spune criptopreședintele!”, tună Donald Trump

Villa Vie Residences a declarat că face tot posibilul pentru a „ușura anxietatea” pasagerilor, planificând excursii și alte croaziere sau cazându-i în hoteluri.

Materialele publicitare anterioare ale companiei susțineau că este un „inovator de vârf în croazierele rezidențiale moderne”.

Aceasta oferea pasagerilor potențiali șansa de a cumpăra o cabină pe durata de viață de 15 ani a navei, pentru o sumă cuprinsă între 99.999 și 899.000 de dolari, plus taxe lunare. În acest timp, ei ar putea beneficia de croaziere nelimitate. Cei care nu pot sau nu doresc să ia un astfel de angajament pot rezerva perioade mai scurte la bord, de la 35 la 120 de zile.

Deși piața sa țintă este reprezentată de pensionari, compania nu prevede o vârstă minimă pentru rezidenții săi. Vârsta medie a acestora este de 58 de ani, iar jumătate din cabine sunt ocupate de o singură persoană, potrivit companiei. Optzeci la sută dintre proprietari provin din SUA, iar aproximativ nouă din zece intenționează să rămână la bord pentru întreaga croazieră mondială.

Cel mai bătrân bărbat din lume împlinește 112 ani. S-a născut în anul scufundării Titanicului și a prins 24 de prim-miniștri britanici CITEȘTE ȘI Cel mai bătrân bărbat din lume împlinește 112 ani. S-a născut în anul scufundării Titanicului și a prins 24 de prim-miniștri britanici

Odyssey a fost construit în 1993 și poate găzdui 929 de pasageri. Cele opt punți ale sale au trei restaurante, opt baruri, patru saloane, o bibliotecă, un centru de afaceri și o sală de gimnastică și spa. Acesta oferă muzică live, conferințe și proiecții de filme, precum și un serviciu medical gratuit în timpul croazierelor.

Hennessey, care s-a descris drept o „dependentă de croaziere”, a declarat: „Întotdeauna mi-am dorit să locuiesc pe o navă și va fi un vis devenit realitate pentru mine”.

Cabina ei are un pat dublu, o mică zonă de zi cu loc pentru pisica ei și un balcon. „Villa Vie este o comunitate, iar o comunitate adevărată are animale de companie”, a spus ea.

Gheorghe Hagi vrea să renunțe la majoritatea acțiunilor de la Farul CITEȘTE ȘI Gheorghe Hagi vrea să renunțe la majoritatea acțiunilor de la Farul

Stephen Theriac, din Nicaragua, a declarat că el și soția sa „au mâncat în fiecare restaurant [din apropiere] și au băut un Guinness în fiecare pub”. Lunga întârziere a fost „doar o parte din aventura noastră”.

David Austin, din Georgia, SUA, a declarat că „nu mai număra” zilele până la lansarea navei. „Răsplata de a vedea lumea în acest mod este prea mare pentru a mă simți prea dezamăgit de fiecare anunț de întârziere”, a spus el. „Am fost dedicat, după ce mi-am vândut casa chiar înainte de sosire, și am rămas dedicat acestei aventuri”.

Mike Petterson, directorul executiv al Villa Vie Residences, a declarat: „În ciuda faptului că a trebuit să facem lucrări majore, cum ar fi stocurile de cârmă, lucrări majore de oțel și revizii ale motoarelor, am perseverat și suntem acum în ultimele etape ale plecării. Ne așteptăm la o lansare de succes săptămâna viitoare după care ne vom îndrepta spre Bremerhaven, Amsterdam, Lisabona, apoi peste Atlantic pentru segmentul nostru din Caraibe. Suntem extrem de recunoscători pentru rezidenții noștri care au fost alături de noi în momentele dificile. Este minunat să vedem cum se construiesc relațiile și cum comunitatea se unește, în timp ce așteptăm cu nerăbdare următorii 15 ani de descoperire.”

viewscnt
Afla mai multe despre
croaziera
vacanta