Nintendo deschide un muzeu despre istoria sa, de la cărțile de joc la consolele de jocuri video

Nintendo deschide un muzeu despre istoria sa, de la cărțile de joc la consolele de jocuri video
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 10:38

Nintendo își deschide propriul muzeu în Japonia, oferind vizitatorilor șansa de a descoperi și, în unele cazuri, de a experimenta peste 130 de ani de istorie a gigantului japonez al jocurilor video, a cărui activitate a început cu cărțile de joc.

Muzeul, situat la câțiva kilometri de centrul orașului Kyoto (vest), unde se află sediul central al Nintendo, este amenajat în incinta unei foste fabrici în care compania producea „hanafuda”, cărțile de joc tradiționale japoneze, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Rusia recurge la tertipuri ingenioase pentru a eluda sancțiunile europene CITEȘTE ȘI Rusia recurge la tertipuri ingenioase pentru a eluda sancțiunile europene
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Muzeul prezintă multe dintre produsele realizate de companie, care există din 1889 și care a fost implicată în mai multe domenii, de la fabricarea de cărți de joc occidentale la jucării și jocuri de societate, înainte de a obține un succes mondial cu jocurile sale video.

„Am vrut să arătăm evoluția divertismentului, subliniind în același timp elementele care au fost împărtășite și construite de-a lungul anilor” de Nintendo, a explicat celebrul creator Shigeru Miyamoto, tatăl lui Mario, într-un videoclip postat online la sfârșitul lunii august.

Elemente mai neașteptate realizate de Nintendo, precum un fotocopiator sau un cărucior, sunt de asemenea expuse.

Există, de asemenea, o secțiune interactivă în care vizitatorii își pot folosi smartphone-urile pentru a se juca cu hărți uriașe proiectate pe podea, pentru a lovi mingi aruncate de o mașină cu o bâtă într-un interior japonez din anii 1960-70 sau pentru a controla jocuri video cu ajutorul unui joystick uriaș care necesită coordonarea mișcărilor a două persoane.

Biletele de intrare sunt vândute prin intermediul unui sistem de loterie, un bilet pentru adulți costând 3.300 de yeni (20 de euro). Toate biletele au fost deja vândute pentru lunile octombrie și noiembrie.

Acest muzeu face parte dintr-o schimbare strategică lansată de Nintendo în urmă cu aproximativ zece ani pentru a crește numărul de persoane care intră în contact cu personajele sale, prin intermediul produselor derivate și al deschiderii de magazine sau parcuri tematice - similar zonelor „Super Nintendo World” din parcurile Universal Studios din Japonia și Statele Unite.

Prețurile producției industriale au crescut CITEȘTE ȘI Prețurile producției industriale au crescut

Filmul „Super Mario Bros.”, lansat anul trecut, a fost, de asemenea, un mare succes în cinematografe, ocupând locul al doilea în box office-ul mondial în 2023.

Acest muzeu face parte, de asemenea, din această strategie, în sensul că Nintendo „creează un mediu în care oamenii pot interacționa cu francizele sale”, a declarat pentru AFP Kensaku Namera, analist la Nomura Securities.

În plus, „muzeul este situat pe un fost loc de producție, deci este o reutilizare eficientă a activelor companiei”, a adăugat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
nintendo
muzeu