Givenchy și-a ales noul director de creație din Angria: o aduce de la Alexander McQueen pe Sarah Burton, cunoscută pentru designul rochiei de mireasă a lui Kate Middleton

Givenchy și-a ales noul director de creație din Angria: o aduce de la Alexander McQueen pe Sarah Burton, cunoscută pentru designul rochiei de mireasă a lui Kate Middleton

Cele mai cunoscute creații Sarah Burton realizate pentru Kate Middleton

Profit.ro
Profit.ro
scris 9 sep 2024

Brandul francez de lux Givenchy a anunțat luni numirea în funcția de director artistic a designerului britanic Sarah Burton, fostă membră a casei Alexander McQueen.

"Sunt foarte încântată să scriu următorul capitol din istoria acestei case emblematice și să aduc propria mea viziune de sensibilitate și convingeri ale Givenchy", a declarat designerul în vârstă de 50 de ani într-un comunicat.

Urmărește-ne și pe Google News

Postul era vacant de la 1 ianuarie și de la plecarea americanului Matthew Williams care, după trei ani în cadrul casei de modă franceze, a decis să se concentreze asupra propriului brand de streetwear.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Sarah Burton, cunoscută pentru designul rochiei de mireasă a lui Kate Middleton, a preluat frâiele artistice ale casei Alexander McQueen în 2010, după sinuciderea fondatorului acesteia.

GRAFIC Prețul gazelor a coborât sub 150 de lei/MWh în urma atingerii unui grad de înmagazinare de peste 97% CITEȘTE ȘI GRAFIC Prețul gazelor a coborât sub 150 de lei/MWh în urma atingerii unui grad de înmagazinare de peste 97%

Ea s-a retras de la faimosul brand britanic în 2023, după 25 de ani în cadrul casei. De atunci, speculațiile au fost numeroase.

Cu această numire, Givenchy, deținut de LVMH, ia o întorsătură pozitivă. În această vară, gigantul luxului a numit un nou CEO pentru casă, italianul Alessandro Valenti, un specialist în retail.

Odată cu numirea lui Sarah Burton, o adeptă a romantismului și o mare specialistă în competențele și materialele esențiale pentru haute-couture, marca, care avea nevoie de stabilitate, poate spera să parieze pe toate fronturile.

Prin numirea lui Sarah Burton, o adeptă a romantismului și o mare specialistă în competențele și materialele esențiale pentru haute-couture, marca, care avea nevoie de stabilitate, poate spera să parieze pe toate fronturile.

Designer discret, Sarah Burton este cunoscută în industrie și pentru implicarea sa în numeroase cauze, în special în domeniul educației.

Ea își va prezenta prima colecție în martie 2025.

viewscnt
Afla mai multe despre
sarah burton
givenchy