Un tort de căpșuni lung de 121,8 metri a fost realizat de patiserii francezi.
Include o cantitate totală de 4.000 de ouă.

Se afirmă că este cel mai lung tort din lume realizat vreodată.
Youssef El Gatou a reunit 20 de bucătari pentru a realiza această capodoperă de 1,2 tone, a cărei finalizare a durat o săptămână și care a fost așezată pe mese într-un patinoar din Argenteuil, o suburbie a Parisului, pentru ca locuitorii să o poată inspecta.

Efortul a depășit un tort de căpșuni lung de 100,48 m realizat în orașul italian San Mauro Torinese în 2019, scrie News.ro.
Pentru tortul lui El Gatou s-au folosit, de asemenea, 350 de kilograme de căpșuni, 150 kg de zahăr și 415 kg de smântână.
Pentru a revendica recordul în Guinness Book, tortul trebuia să aibă cel puțin opt centimetri lățime și opt centimetri înălțime.
A fost o inițiativă a Maison Héloise, o patiserie renumită din Argenteuil. Cu acest record certificat de un arbitru din Cartea Recordurilor, Franța recâștigă titlul pentru cel mai lung tort de căpșuni, care era deținut din 2019 de Italia cu o prăjitură de 100,48 metri.

Acest tort gigantic a fost creația patiserului Youssef El Gatou, care căuta un record mondial de bătut, ca un omagiu adus fascinației sale din copilărie pentru Cartea Recordurilor.
"Am căutat un produs sau o patiserie franceză și am vrut, de asemenea, să pun în valoare produse locale, deci căpșuni franceze și materii prime precum lapte, smântână, unt etc.", a explicat el pentru AFP.
Locuitorii din Argenteuil care au mers miercuri să vadă recordul de calorii au primit o bucată.