HARTĂ Risc major de viituri pe râuri din Moldova. Cod roșu emis de hidrologi

HARTĂ Risc major de viituri pe râuri din Moldova. Cod roșu emis de hidrologi
Profit.ro
Profit.ro
scris luni, 13:19

Hidrologii avertizează că există un risc major de producere a unor viituri pe râuri din Moldova, astfel că, începând de luni seară, va fi în vigoare un Cod roșu pentru județele Vaslui, Iași și Galați. Alte cursuri de apă sunt sub avertizări Cod portocaliu și Cod galben.

Hidrologii de la Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) au actualizat codurile hidrologice pentru râuri din Moldova, unde sunt posibile depășiri ale cotelor de apărare, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Șoferii de taxi, ridesharing sau livratorii - victimele unei noi metode de înșelăciune CITEȘTE ȘI Șoferii de taxi, ridesharing sau livratorii - victimele unei noi metode de înșelăciune
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

”Astfel, se instituie Codul Roșu, începând din această seară, de la ora 18:00, până marți, la ora 12:00, pe râurile din bazinele hidrografice: Bârlad – afluenții de stânga aferenți sectorului aval stația hidrometrică Vaslui – amonte stația hidrometrică Bârlad (județele: Vaslui și Iași) și Prut – afluenții aferenți sectorului aval stația hidrometrică Drânceni (județele: Vaslui și Galați)”, a anunțat INHGA.

De asemenea, începând de luni, de la ora 12:00, până marți, la ora 18:00 este în vigoare un Cod Portocaliu pe anumite sectoare de râuri din județele: Vaslui, Iași, Galați și Botoșani, în bazinele hidrografice: Bârlad, Siret, Prut și Jijia.

Totodată, este în vigoare Codul Galben, începând de luni, de la ora 12:00, până marți, la miezul nopții. Acesta va afecta anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Bârlad, Prut, Siret și Jijia, în județele: Neamț, Iași, Vaslui, Bacău, Galați, Vrancea și Botoșani.

”Fenomenele vizate constau în scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri”, a transmis INHGA.

HARTĂ Risc major de viituri pe râuri din Moldova. Cod roșu emis de hidrologi
viewscnt
Afla mai multe despre
hidrologi
viituri