Dosar de evaziune fiscală în domeniul construcțiilor, cu un prejudiciu de aproape 7,5 milioane de lei

Dosar de evaziune fiscală în domeniul construcțiilor, cu un prejudiciu de aproape 7,5 milioane de lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 iul 2024

Procurorii bucureșteni anchetează un dosar în care trei persoane sunt suspectate de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de aproape 7,5 milioane de lei, în urma unor activități în domeniul construcțiilor. Două persoane au fost plasate sub control judiciar în acest dosar.

„În fapt, în sarcina suspecților s-a reținut că, în perioada 2021-2023, au creat și implementat un mecanism infracțional prin care au diminuat semnificativ taxele și  impozitele datorate către bugetul de stat, prin evidențierea în declarațiile legale a unor achiziții de bunuri ce nu au la bază operațiuni reale de la mai multe societăți furnizoare, producând astfel bugetului de stat un prejudiciu în valoare totală de 7.420.373 lei”, informează oficialii Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Urmărește-ne și pe Google News
LISTA Aproape 1.000 de blocuri din București rămân fără apă caldă în perioada următoare CITEȘTE ȘI LISTA Aproape 1.000 de blocuri din București rămân fără apă caldă în perioada următoare
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Săptămâna trecută, în acest dosar au avut 15 percheziții  domiciliare în București și în județele Dâmbovița, Teleorman, Buzău, Giurgiu, respectiv Ilfov, la domiciliile a 14 persoane suspecte si la sediul unei societăți comerciale cu activitate în domeniul construcțiilor, scrie News.ro.

„ În urma punerii în aplicare a mandatelor de percheziție domiciliară, au fost identificate și ridicate documente și înscrisuri utile cauzei, precum și suma totală de 1.114.050 lei, în vederea continuării cercetărilor și recuperării pagubei produse la bugetul statului. Prin ordonanța Parchetului de pe lângă Tribunalul București din data de 04.07.2024 a fost dispusă măsura asiguratorie a sechestrului cu privire la toate bunurile mobile și imobile, prezente și viitoare, dar și a popririi cu privire la sumele aflate în conturile bancare sau care vor credita conturile bancare, precum și cu privire la sumele de bani datorate cu orice titlu suspecților, până la concurența sumei de 7.420.373 lei, fiind efectiv instituită asupra unui număr de 9 imobile și sumei de bani identificate cu ocazia perchezițiilor domiciliare”; precizează sursa citată.

Vineri, prin ordonanța Parchetului de pe lângă Tribunalul București s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de 3 persoane fizice,  pentru  evaziune fiscală în formă continuată, doi dintre suspecți fiind plasați sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

viewscnt
Afla mai multe despre
evaziune fiscală
prejudiciu