Acord germano-francez pe piața telecom din România: Orange intră pe rețeaua fixă a Telekom, iar germanii au acces la rețeaua 4G a francezilor

Acord germano-francez pe piața telecom din România: Orange intră pe rețeaua fixă a Telekom, iar germanii au acces la rețeaua 4G a francezilor
scris 16 feb 2016

Grupul Telekom Romania a încheiat cu Orange Romania două acorduri prin care operatorul de telefonie mobilă va avea acces la rețeaua fixă Telekom Fix (fosta Romtelecom), iar subsidiara Telekom Mobile (fosta Cosmote) va utiliza rețeaua 4G a subsidiarei locale a grupului Orange, au anunțat cei doi operatori.

În baza primului acord, Orange Romania va completa portofoliul existent de servicii de voce și internet mobil, televiziune prin satelit și internet cu servicii fixe de internet de mare viteză și televiziune, folosind rețeaua urbană de fibră optică a Telekom Romania, și va lansa în curând soluții de comunicare convergente, se arată într-un comunicat al Orange Romania.

Urmărește-ne și pe Google News

“Astfel, Orange continuă eforturile de a aduce clienților oferte convergente, menținând direcția care a dus la crearea serviciului Orange TV prin satelit, utilizat de peste 275 000 de abonați la mai puțin de 3 ani de la lansare”, se mai spune în comunicat.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Clienții Orange vor avea acces în zonele urbane de servicii de internet fix cu viteze de până la 1Gbps.

Al doilea acord va permite Telekom Romania Mobile Communications (fosta Cosmote) acces la rețeaua 4G și 4G+ a Orange Romania, liderul pieței de profil.

“Cele două companii vor continua să concureze în mod independent pe piață, fiecare dintre ele urmându-și propria strategie de dezvoltare în concordanță cu viziunea comercială și de business. În perioada următoare, Orange va reveni cu mai multe detalii despre serviciile pe care le va oferi”, se mai spune în comunicatul Orange Romania.

În comunicatul Telekom Romania remis Profit.ro se spune că utilizatorii vor putea utiliza rețeaua Orange 4G/4G+ “chiar și atunci când nu se află în aria de acoperire a rețelei 4G a Telekom Romania Mobile”.

RCS&RDS devansează Vodafone la numere de telefonie mobilă atrase prin portabilitate CITEȘTE ȘI RCS&RDS devansează Vodafone la numere de telefonie mobilă atrase prin portabilitate

Acest lucru va fi posibil prin utilizarea rețelei Orange 4G/4G+, care acoperă 72% din populație la nivel național și 96% din populația urbană. Trecerea de la o rețea la alta se va face fără întreruperi și nu va presupune niciun cost suplimentar pentru utilizatori”, se mai spune în comunicatul Telekom Romania.

În urma acestui acord, Telekom Romania va continua să investească în dezvoltarea rețelei în regiunile neacoperite în prezent.

Cei doi operatori - Telekom Romania și Orange România – vor continua să concureze independent pe piață, în conformitate cu propriile politici comerciale și strategii de business, se spune în comunicate.

Orange Romania este liderul piaței locale de telefonie mobilă din România, cu 10,18 milioane de clienți și venituri de 947 milioane de euro la 31 decembrie 2015.

Operatorul român este parte a grupului francez Orange, una dintre cele mai mari companii de comunicații din lume, cu peste 262 milioane de clienți pe cinci continente.

Lansat în 2014, Telekom Romania este brandul sub care acționează foștii operatori Romtelecom și Cosmote, redenumiți Telekom Romania Communications și Telekom Mobile Romania Communications.

Telekom Romania este un brand care aparține Deutsche Telekom, una dintre cele mai mari companii de telecomunicații la nivel mondial.

viewscnt
Afla mai multe despre
orange
telekom
acorduri
retele