A început relocarea urșilor de pe Transfăgărășan

A început relocarea urșilor de pe Transfăgărășan
Profit.ro
Profit.ro
scris miercuri, 16:49

Autoritățile anunță că a început procesul de relocare a așa-numiților ”urși cerșetori” care ies pe marginea Transfăgărășanului și care au devenit o adevărată atracție pentru turiștii care își pun viața în pericol pentru a-i hrăni și fotogtafia. În zonă a fost instalată o cușcă, cei care intervin propunându-și să recurgă la tranchilizarea animalelor ”doar în caz de maxim necesitate”. Primii care vor fi capturați, o ursoaică și puiul ei, vor fi duși la Sanctuarul de la Zărnești

“A început relocarea urșilor de pe șoseaua Transfăgărășan! Specialiștii vor ademeni o ursoaică și un pui. Procesul poate dura câteva zile, iar la tranchilizare se va recurge doar în caz de maximă necesitate. Soluția a fost aleasă în așa fel încât animalele să nu fie afectate și să nu fie puși în pericol nici reprezentanții instituțiilor statului”, a transmis prefectul județului Argeș, Dragoș Predescu.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Un pod din orașul Dresda s-a prăbușit parțial CITEȘTE ȘI VIDEO Un pod din orașul Dresda s-a prăbușit parțial
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Acțiunea de relocare are loc în contextul în care Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a emis Ordinul necesar pentru capturarea și mutarea animalelor, scrie News.ro.

Prima relocată va fi o ursoaică cu pui, despre care specialiștii spun că a devenit agresivă. Aceasta va fi dusă în Sanctuarul de la Zărnești, prefectul menționând că ”la fel se va proceda apoi cu toți urșii care ajung la șosea”.

Ursoaica se află în zona Transfăgărășanului de mai mult timp, însă anul acesta s-a produs o schimbare în comportamentul ei și a devenit agresivă, motiv pentru care va fi prima relocată, împreună cu puiul.

“Am instalat cușca pentru capturarea unei ursoaice cu pui și relocarea acesteia la sanctuarul din Zărnești. Ne asigurăm în acest fel că urșii nu vor mai reprezenta un pericol pentru cei care se deplasează pe Transfăgărășan. Am spus și repet, siguranța oamenilor este prioritară. Primul exemplar va fi transportat în condiții de siguranță la Zărnești unde va primi o a două șansă. Cred că șansa urșilor depinde în mare măsură de comportamentul nostru, de aceea vom instala până săptămâna viitoare cu ajutorul CNAIR a unor panouri de informare prin care atragem atenția tuturor că un urs hrănit este un urs condamnat la moarte”, a afirmat la rândul său, ministrul Mediului, Mircea Fechet.

viewscnt
Afla mai multe despre
transfăgărășan
ursi