Warren Buffett atinge cu Berkshire o capitalizare de piață record. Prima companie non-tehnologică din SUA care a marcat această piatră de hotar râvnită

Warren Buffett atinge cu Berkshire o capitalizare de piață record. Prima companie non-tehnologică din SUA care a marcat această piatră de hotar râvnită
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 aug 2024

Berkshire Hathaway, conglomeratul miliardarului Warren Buffett, a atins o capitalizare de piață de 1.000 de miliarde de dolari, fiind prima companie non-tehnologică din SUA care a marcat această piatră de hotar râvnită, transmite CNBC.

Acțiunile conglomeratului din Omaha, Nebraska, au crescut cu peste 28% în 2024, cu mult peste câștigul de 18% al S&P 500, arată news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
CONFIRMARE FOTO După 15 ani, poștașii au uniforme noi CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO După 15 ani, poștașii au uniforme noi
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Pragul de 1.000 de miliarde de dolari a fost depășit cu doar două zile înainte ca Buffett, supranumit ”Oracolul din Omaha”, să împlinească 94 de ani.

Acțiunile au crescut miercuri cu peste 1%, pentru a atinge un maxim de 699.699 de dolari pe unitate, permițându-i să depășească pragul de 1.000 de miliarde de dolari, pe FactSet.

Etapa de hotar ”este o dovadă a puterii financiare a companiei și a valorii francizei. Acest lucru este semnificativ într-un moment în care Berkshire reprezintă unul dintre puținele conglomerate rămase în existență astăzi”, a declarat Cathy Seifert, analist pentru Berkshire la CFRA Research.

Unii angajați au primit dreptul de a-și ignora șefii în anumite ore CITEȘTE ȘI Unii angajați au primit dreptul de a-și ignora șefii în anumite ore

Spre deosebire de celelalte șase companii din clubul de 1.000 de miliarde de dolari (Apple, Nvidia, Microsoft, Alphabet, Amazon și Meta), Berkshire este cunoscută pentru concentrarea pe economia veche, ca proprietar al BNSF Railway, Geico Insurance și Dairy Queen. (Deși pdeținerea sa considerabilă de acțiuni Apple a contribuit la creșterea recentelor câștiguri.)

Buffett, președinte și CEO, a preluat controlul asupra Berkshire, o afacere de textile aflată în dificultate, în anii 1960 și a transformat compania într-un imperiu extins care cuprinde asigurări, căi ferate, comerț cu amănuntul, producție și energie, cu un bilanț și o fortăreață de numerar de neegalat.

”Este un omagiu adus domnului Buffet și echipei sale de conducere, deoarece afacerile din ”vechea economie” sunt cele care au construit Berkshire. Cu toate acestea, aceste afaceri tranzacționează la evaluări relativ mult mai mici, comparativ cu companiile de tehnologie care nu reprezintă o parte majoră a mixului de afaceri al Berkshire. Mai mult, Berkshire a realizat acest lucru printr-o structură de conglomerat, un model pe care mulți îl consideră „arhaic”, deoarece corporațiile au trecut din ce în ce mai mult la specializare de-a lungul deceniilor”, a declarat Andrew Kligerman, analist pentru Berkshire la TD Cowen.

viewscnt
Afla mai multe despre
buffett
bursa