VIDEO O nouă scurgere de păcură în Marea Neagră

VIDEO O nouă scurgere de păcură în Marea Neagră
scris astăzi, 17:52

Autoritățile ruse au detectat noi scurgeri de păcură dintr-unul din cele două petroliere naufragiate la jumătatea lunii decembrie în strâmtoarea Kerci, care au provocat o contaminare extinsă cu păcură în Marea Neagră pe coasta Rusiei și pe cea a peninsulei Crimeea, arată AFP.

„O scurgere de produse petroliere a fost detectată în spatele petrolierului Volgoneft-239”, a anunțat serviciul din regiunea rusă Krasnodar care gestionează această criză. Într-o înregistrare video care însoțește anunțul poate fi observat petrolierul eșuat de-a lungul țărmului și înclinat într-o parte, iar în apă se vede păcură, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Cu 8 ore pe zi fără curent, Transnistria vrea să repornească o centrală pe gaze a ″Șerifului″ regiunii separatiste din Republica Moldova. Nu e clar cu ce combustibil CITEȘTE ȘI FOTO Cu 8 ore pe zi fără curent, Transnistria vrea să repornească o centrală pe gaze a ″Șerifului″ regiunii separatiste din Republica Moldova. Nu e clar cu ce combustibil

Cât despre noua pată de păcură descoperită acum pe mare, aceasta se întinde pe o suprafață de circa 2.800 de metri pătrați. Autoritățile ruse susțin că această pată a fost îngrădită cu bariere flotante și urmează să fie eliminată cu absorbanți biologici, iar la fața locului au fost deplasate cinci nave pentru operațiune.

Cele două petroliere care au provocat poluarea, Volgoneft-212 și Volgoneft-239, ambele construite în urmă cu peste 50 de ani, au naufragiat pe 15 decembrie în timpul unei furtuni puternice în strâmtoarea Kerci, care separă peninsula Crimeea de regiunea rusă Krasnodar.

VIDEO&HARTĂ Reintegrare prin racordare: Localități basarabene dependente de rețelele de energie și gaze transnistrene, conectate de urgență la cele ale Republicii Moldova CITEȘTE ȘI VIDEO&HARTĂ Reintegrare prin racordare: Localități basarabene dependente de rețelele de energie și gaze transnistrene, conectate de urgență la cele ale Republicii Moldova

Primul petrolier s-a rupt în două și s-a scufundat, iar al doilea a eșuat pe țărm. Cele două nave transportau în total circa 9.200 de tone de păcură, din care aproximativ 2.400 de tone s-au scurs în apă și au contaminat de asemenea țărmul, mai întâi în regiunea Kranodar, iar apoi și pe coasta peninsulei ucrainene Crimeea anexată de Rusia în anul 2014. Din rândul membrilor echipajelor o persoană a murit și 26 au fost salvate.

VIDEO POATE FI VĂZUT AICI

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pacura
marea neagra