Ungaria blochează noile sancțiuni UE contra Rusiei și ajutorul pentru Ucraina

VECINI   
Ungaria blochează noile sancțiuni UE contra Rusiei și ajutorul pentru Ucraina

Ministrul ungar de Externe, Péter Szijjártó, transmite că Ungaria ia în calcul să blocheze extinderea sancțiunilor Uniunii Europene împotriva Rusiei, susținând că este nevoie de timp pentru negocieri de pace între Washington și Moscova.

Szijjártó consideră că Bruxelles-ul „ia decizii pripite care împiedică eforturile de pace”.

Urmărește-ne și pe Google News
Turcia exportă masiv ouă în Statele Unite, afectate de epidemia de gripă aviară CITEȘTE ȘI Turcia exportă masiv ouă în Statele Unite, afectate de epidemia de gripă aviară

Guvernul ungar se opune, de asemenea, unui nou pachet de ajutor pentru Ucraina.

Ambasadorii statelor membre pe lângă Uniunea Europeană au convenit un nou pachet de sancțiuni contra Rusiei, pe fondul semnalelor dinspre Statele Unite referitoare la regimul de sancțiuni american impuse Moscovei.

Noul set de sancțiuni, al 16-lea adoptat de UE de la lansarea invaziei ruse pe scară largă împotriva Ucrainei în 24 februarie 2022, include interdicții asupra importurilor de aluminiu, restricții asupra exporturilor de crom și alte materii și retragerea mai multor bănci ruse din sistemul internațional de plăți SWIFT.

ANUNȚ după prima întâlnire SUA-Rusia pentru Ucraina: Orice negocieri pentru oprirea războiului trebuie să includă teritorii și garanții CITEȘTE ȘI ANUNȚ după prima întâlnire SUA-Rusia pentru Ucraina: Orice negocieri pentru oprirea războiului trebuie să includă teritorii și garanții

De asemenea, noile sancțiuni includ măsuri suplimentare menite să combată ocolirea de către Rusia a plafonării prețului petrolului decise de G7, măsură ce limitează la 60 de dolari/baril prețul petrolului rusesc transportat pe mare.

Un diplomat european familiarizat cu acest dosar a declarat că este ''foarte probabil'' ca politica de sancțiuni a UE să ''poată evolua în mod independent'' de SUA în lunile următoare, întrucât deocamdată rămâne neclar care va fi poziția administrației Trump față de Moscova după primii pași făcuți de liderul american către ''peticirea'' relațiilor cu președintele rus Vladimir Putin, adaugă Euractiv.

'Nu am observat vreo reducere a angajamentului față de implementarea pachetului nostru de sancțiuni. De aceea, nu consider acest lucru probabil, în cazul în care SUA merg într-o direcție diferită de cea pe care o vom urma'', a spus diplomatul citat.

Furnizorul de servicii medicale Diagnostyka, susținut de Mid Europa, și-a făcut debutul la Bursa de Valori din Varșovia CITEȘTE ȘI Furnizorul de servicii medicale Diagnostyka, susținut de Mid Europa, și-a făcut debutul la Bursa de Valori din Varșovia

Secretarul de stat american Marco Rubio sugerase inițial, după întâlnirea de la Riad cu șeful diplomației ruse Serghei Lavrov, că Washingtonul ar putea relaxa sancțiunile asupra Rusiei ca parte a oricărui acord de încetare a focului în Ucraina și a dat de înțeles că UE ar putea fi nevoită să facă același lucru.

''Sancțiunile sunt toate rezultatul acestui conflict'', a spus Rubio, care a menționat că ''pentru a se pune capăt unui conflict trebuie să existe concesii făcute de toate părțile''. ''Dar există alte părți care au (decis) sancțiuni. Uniunea Europeană va trebui să se afle la masă la un moment dat întrucât și ea a impus sancțiuni'', a spus Rubio.

United Group a vândut furnizorul de cablu și Internet SBB către PPF Telecom CITEȘTE ȘI United Group a vândut furnizorul de cablu și Internet SBB către PPF Telecom

Ulterior, potrivit Bloomberg, care cita diplomați apropiați discuțiilor, Marco Rubio a informat în cadru privat mai mulți miniștri de externe europeni că Washingtonul își va menține setul de sancțiuni asupra Rusiei până la încheierea războiului.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
ucraina
sua
ue