UE trebuie să regândească sancțiunile impuse Rusiei pentru a reduce prețul energiei, spune Viktor Orban

UE trebuie să regândească sancțiunile impuse Rusiei pentru a reduce prețul energiei, spune Viktor Orban
scris astăzi, 10:51

Uniunea Europeană trebuie să își regândească sancțiunile impuse Rusiei, pentru că aceste sancțiuni mențin prețurile la energie la un nivel ridicat, ceea ce afectează competitivitatea economică a blocului comunitar, a declarat premierul ungar, Viktor Orban, transmite Reuters.

Liderii statelor UE, reuniți săptămâna trecută la un summit informal care a avut loc la Budapesta, au semnat o declarație asupra competitivității Uniunii Europene. Liderii europeni s-au angajat în declarația finală a summitului să exploreze "noi instrumente" de finanțare a transformărilor economice pe care doresc să le impulsioneze pentru a crește competitivitatea blocului comunitar și a reduce astfel terenul pierdut în fața SUA și a Chinei.

Urmărește-ne și pe Google News
Vremea se încălzește de duminică, iar în prima parte a săptămânii viitoare temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale, după care vor reveni la normal CITEȘTE ȘI Vremea se încălzește de duminică, iar în prima parte a săptămânii viitoare temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale, după care vor reveni la normal
Evenimente

20 noiembrie - Eveniment News.ro Orașul meu
28 noiembrie - Profit Financial.forum

"Prețurile la energie trebuie reduse prin orice mijloace. Asta înseamnă că sancțiunile trebuie regândite pentru că, în conformitate cu actuala politică de sancțiuni, prețurile la energie nu vor coborî", a declarat Viktor Orban, într-un interviu pentru postul public de radio din Ungaria, scrie Agerpres.

Orban a precizat că firmele americane plătesc un sfert din suma pe care firmele europene o plătesc pentru gaze și electricitate, un dezavantaj care nu poate fi contracarat prin alte mijloace.

De la debutul invaziei rusești în Ucraina, în 2022, Orban a devenit unul din cei mai vocali critici ai sancțiunile impuse Moscovei de Uniunea Europeană, precum și ai sprijinului financiar și militar oferit de blocul comunitar Ucrainei.

În timp ce țările din Vestul Europei au făcut eforturi serioase pentru a nu mai fi dependente de energia rusească, Ungaria își asigură între 80 și 85% din necesarul său de gaze naturale din Rusia, țară care îi furnizează și 80% din necesarul său de petrol.

viewscnt
Afla mai multe despre
viktor orban
rusia
energie