Premierul ungar Viktor Orban este la Beijing pentru discuții cu președintele chinez Xi

Premierul ungar Viktor Orban este la Beijing pentru discuții cu președintele chinez Xi
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 iul 2024

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a sosit la Beijing pentru discuții cu președintele chinez Xi Jinping, a declarat șeful de presă al lui Orban pentru agenția de presă de stat MTI, informează Reuters.

"Misiunea de pace a premierului Viktor Orban continuă", a declarat Bertalan Havasi.

Urmărește-ne și pe Google News
TABEL Noi scumpiri. Prețul carburanților a urcat cu 7% într-o singură săptămână. Unde mai poate fi găsită benzină ieftină CITEȘTE ȘI TABEL Noi scumpiri. Prețul carburanților a urcat cu 7% într-o singură săptămână. Unde mai poate fi găsită benzină ieftină
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Aceasta este a treia deplasare surpriză a lui Orban de la preluarea de către Ungaria a președinției rotative a Uniunii Europene la începutul lunii iulie, după ce săptămâna trecută liderul a călătorit în Ucraina și Rusia, ceea ce el a numit o "misiune de pace", scrie News.ro.

Călătoria sa la Moscova a atras reproșuri puternice din partea aliaților săi.

Ungaria, sub conducerea lui Orban, a devenit un important partener comercial și de investiții pentru China, în contrast cu alte țări din Uniunea Europeană, care doresc să devină mai puțin dependente de a doua mare economie a lumii.

Vizita lui Orban a avut loc cu câteva zile înainte de un summit NATO care va aborda continuarea ajutorului militar pentru Ucraina împotriva a ceea ce alianța de apărare occidentală a numit "războiul de agresiune neprovocat" al Rusiei.

Ministrul de externe al Ungariei, Peter Szijjarto, îl însoțește pe Orban în călătoria în China, potrivit fotografiilor de pe pagina de Facebook a lui Szijjarto.

Ministerul de Externe a anulat la sfârșitul săptămânii trecute o întâlnire prevăzută pentru luni la Budapesta cu ministrul de Externe al Germaniei și Szijjarto, a declarat vineri un oficial al Ministerului de Externe german.

Orban, un critic al ajutorului militar occidental pentru Ucraina care are cele mai calde relații dintre liderii UE cu președintele rus Vladimir Putin, a declarat săptămâna trecută că a recunoscut că nu are un mandat UE pentru călătoria la Moscova, dar că pacea nu poate fi făcută "dintr-un fotoliu confortabil la Bruxelles".

viewscnt
Afla mai multe despre
viktor orban
beijing