Măsuri dure împotriva vitezomanilor în Austria. Zeci de mașini confiscate

Măsuri dure împotriva vitezomanilor în Austria. Zeci de mașini confiscate
Profit.ro
Profit.ro
scris joi, 16:52

Noua politică a guvernului austriac de a confisca autovehiculele șoferilor prinși conducând cu viteză excesivă are deja un efect semnificativ, 70 de vehicule fiind deja supuse acestei măsuri de la introducerea ei la data de 1 martie, transmite DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Potrivit noilor reguli, oricine este prins depășind cu peste 80 km/h limita de viteză admisă în localități sau cu 90 km/h în afara acestora se poate aștepta ca autovehiculul să-i fie confiscat temporar, arată Agerpres.

Unul din cei mai mari transportatori feroviari de marfă din Europa declanșează un val de concedieri CITEȘTE ȘI Unul din cei mai mari transportatori feroviari de marfă din Europa declanșează un val de concedieri

Recidiviștilor sau celor care au o istorie de participare la curse ilegale de mașini li se pot confisca permanent autovehiculele dacă sunt prinși depășind viteza legală cu 60 km/h în localități sau cu 70 km/h în afara acestora.

Mașinile confiscate permanent pot fi în cele din urmă scoase la licitație, deși obstacole administrative au limitat până acum aceste cazuri la două.

Noile reglementări vin după o politică inițială introdusă în 2021 de combatere a excesului de viteză prin amenzi mai mari și suspendări mai lungi ale permisului de conducere.

Ministerul austriac al Transporturilor a descris ca ‘pozitive’ rezultatele de până acum ale noilor sancțiuni, care urmează unor măsuri similare adoptate de Italia și Elveția.

viewscnt
Afla mai multe despre
austria
masini