Grecia va achiziționa drone Switchblade din SUA pentru 75 milioane de euro

Grecia va achiziționa drone Switchblade din SUA pentru 75 milioane de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris ieri, 12:22

Grecia are în plan achiziționarea de drone Switchblade din Statele Unite pentru a-și întări forțele armate, pe măsură ce își revine după criza datoriei publice, au indicat două surse citate de Reuters.

Guvernul de la Atena a elaborat un plan de achiziții pe zece ani, de mai multe miliarde de dolari, care include cumpărarea a până la 40 de avioane de luptă F-35 noi din SUA și a trei fregate din Franța, scrie G4Media.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Explozii masive în regiunea rusă Tver. Ucrainenii ar fi lovit cu drone un depozit de muniții al Armatei Ruse CITEȘTE ȘI VIDEO Explozii masive în regiunea rusă Tver. Ucrainenii ar fi lovit cu drone un depozit de muniții al Armatei Ruse
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Dronele Switchblade, produse de compania AeroVironment, zboară spre o țintă și detonează. Ele au intrat în atenție pentru că armata ucraineană le folosește împotriva trupelor ruse.

‘Am selectat tipul Switchblade din SUA’, a indicat pentru Reuters un oficial elen, fără a preciza câte drone vor fi achiziționate, transmite Agerpres.

Potrivit unui alt oficial, costurile vor fi de 75,2 milioane de euro, iar conducerea armatei a aprobat două tipuri de drone Switchblade, una cu rază de acțiune de până la 20 de km și cealaltă de până la 40 de km.

Achiziția de drone se adaugă rachetelor anti-tanc Spike pe care Atena a convenit să le cumpere din Israel și pe care intenționează să le instaleze pe insulele sale din Marea Egee.

Banca Rusiei majorează dobânda de referință CITEȘTE ȘI Banca Rusiei majorează dobânda de referință

Atena își propune de asemenea să producă propriile drone și sisteme anti-drone.

Grecia și Turcia, aliate în cadrul NATO, au divergențe de lungă durată pe subiecte precum împărțirea platoului continental, resurse energetice, survolarea Mării Egee, insula Cipru divizată etnic.

Achiziția de drone Switchblades trebuie aprobată și de principalul organism decizional al Greciei în probleme de afaceri externe și apărare, KYSEA.

viewscnt
Afla mai multe despre
switchbladem drone
sua