BRICS: Serbia vrea să fie lângă Rusia și China

BRICS: Serbia vrea să fie lângă Rusia și China
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 19:43

Vicepremierul sârb Aleksandar Vulin a declarat, la Kazan, unde are loc summitul BRICS, că țara sa dorește să fie primită în acest grup de state, transmite EFE.

"Serbia speră că va fi un loc pentru ea în grupul BRICS, deoarece este vorba de o organizație care oferă libertate fără a cere schimbări de sistem sau aderarea la sancțiuni", a spus Aleksandar Vulin în marja summit-ului, citat de agenția de presă sârbă Beta.

Urmărește-ne și pe Google News
Auchan se pregătește să își vândă filiala din Rusia CITEȘTE ȘI Auchan se pregătește să își vândă filiala din Rusia
Evenimente
>31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

"În BRICS ne simțim ca între prieteni. Pentru prima dată avem libertatea de a alege. Asta este foarte important pentru Serbia", a spus fostul șef al serviciilor de informații sârbe, considerat pro-rus și sancționat de SUA, arată Agerpres.

Vicepremierul Aleksandar Vulin a explicat că, pe de altă parte, Occidentul pune presiune asupra Serbiei din cauza relațiilor sale "prietenoase și frățești" cu Rusia și adresează alte cereri.

Vulin a adăugat că "el, personal, nu vede viitorul Serbiei în Uniunea Europeană", deși a recunoscut că țara sa "a investit foarte mult pe calea europeană" și că "ar fi iresponsabil să se oprească acum toată activitatea orientată spre UE".

Creditele imobiliare continuă să crească rapid în Bulgaria CITEȘTE ȘI Creditele imobiliare continuă să crească rapid în Bulgaria

Potrivit agenției de presă Tanjug, Serbia, care este candidată la aderarea la UE, nu va introduce sancțiuni împotriva Rusiei, "în pofida presiunilor din partea Occidentului".

Din BRICS fac parte inclusiv Rusia și China.

Serbia nu s-a alăturat țărilor care au impus sancțiuni Rusiei, deși a condamnat invazia rusă în Ucraina.

Dronele ucrainene țintesc fabricile rusești de alcool CITEȘTE ȘI Dronele ucrainene țintesc fabricile rusești de alcool

La summitul BRICS de la Kazan, din partea Serbiei au mai participat trei miniștri: ai Apărării, Economiei, Inovațiilor și Dezvoltării Tehnologice.

viewscnt
Afla mai multe despre
serbia
rusia
china