Un startup românesc care face roboți a primit 2 milioane euro

Un startup românesc care face roboți a primit 2 milioane euro
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 17:35

Un startup românesc de robotică a obținut o finanțare de 2 milioane EUR de la Catalyst Romania.

Adapta a fost fondată în 2015 de un grup de trei ingineri, Mihai Crăciunescu, Cristian Dobre și Diana Baicu. La început funcționa ca un departament de robotică corporativ, dar în 2021 a devenit un startup independent.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Jumbo intră în premieră într-un nou oraș din România, pe o fostă platformă industrială CITEȘTE ȘI FOTO Jumbo intră în premieră într-un nou oraș din România, pe o fostă platformă industrială
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Adapta Robotics oferă soluții în diverse industrii, inclusiv în domeniul medical, auto, electronice de larg consum, producție, cercetare și dezvoltare, jocuri și recondiționare de echipamente și electronice, scrie StartIUp Cafe.

Investiția făcută acum în startup-ul românesc este cea de-a opta făcută din Catalyst Romania Fund II. La runda de finanțare ridicată de Adapta Robotics a participat și Women in Tech, o comunitate de business angels dedicată promovării diversității și inovației în sectorul tehnologic.

„Din momentul în care am întâlnit echipa fondatoare a Adapta Robotics, am fost impresionați de profesionalismul și pasiunea lor pentru robotică. Remarcabilă a fost abilitatea lor de a transforma această pasiune într-o afacere de succes, cu impact real confirmat de clienții lor. Suntem încrezători că această investiție le va accelera creșterea și îi va ajuta să se extindă în noi industrii și verticale. Adapta Robotics este deja în elita roboticii bazate pe inteligență artificială și suntem onorați să îi susținem în această călătorie, depășind limitele inovației într-o industrie care evoluează rapid”, a declarat Alin Stanciu, Partener Catalyst Romania.

Startup-ul susține că oferă soluții inovatoare unora dintre cele mai importante companii din lume, cum ar fi Zebra Technologies, Ypsomed și Nissan. Adapta Robotics spune, de asemenea, că are peste 50 de roboți implementați la peste 30 de clienți.

În 2017, startup-ul a lansat ca primul său robot, MATT, care a avut prima vânzare comercială în 2020. Robotul a fost urmat de ERIS (Effective Retail Intelligent Scanner), conceput pentru a rezolva rapid și precis problemele din retail legate de disponibilitatea la raft și de etichetare de preț.

Isărescu, în Parlament: Asistăm la o tranziție spre o generație mai tânără. Mai păstrăm doi veterani. Adoptarea euro nu e fezabilă acum CITEȘTE ȘI Isărescu, în Parlament: Asistăm la o tranziție spre o generație mai tânără. Mai păstrăm doi veterani. Adoptarea euro nu e fezabilă acum

„Privim această investiție cu entuziasm și încredere în noul capitol care urmează să înceapă pentru Adapta Robotics. Votul de încredere al Catalyst este o validare a rezultatelor și a progreselor înregistrate. Beneficiind de istoricul admirabil și experiența vastă a echipei Catalyst, așteptăm cu nerăbdare să construim pe această bază și să ne extindem operațiunile la nivel global, continuând în același timp să ne îmbunătățim produsele”, Mihai Crăciunescu, CEO Adapta Robotics.

Pe lângă consolidarea echipelor sale de vânzări și marketing, investiția de 2 milioane de euro de la va permite starutp-ului să creeze parteneriate strategice cu distribuitorii și să-și personalizeze în continuare robotul MATT.

viewscnt
Afla mai multe despre
catalyst romania
adapta robotics