Claudia Tocilă, Vola.ro: Prețul mediu al biletelor de avion a scăzut în 2024 față de anul trecut, de la 169 euro la 163 euro. Bugetele de vacanță în schimb au crescut

Claudia Tocilă, Vola.ro: Prețul mediu al biletelor de avion a scăzut în 2024 față de anul trecut, de la 169 euro la 163 euro. Bugetele de vacanță în schimb au crescut
Andreea Guţu
Andreea Guţu
scris miercuri, 07:51

După o perioadă de creșteri care s-au făcut simțite cu precădere în 2023, anul 2024 a adus o stabilizare a prețurilor biletelor de avion, spune, pentru Profit.ro, Claudia Tocilă, Chief Marketing Officer ITH Group, din care fac parte Vola.ro, Vola.bg și FRU.pl în Polonia.

Prețul mediu a scăzut cu 4% față de anul anterior, adaugă ea, iar tarifele pentru bagaje au fost, de asemenea, mai mici, contribuind la o mai bună accesibilitate a călătoriilor pentru români.

Urmărește-ne și pe Google News

„Această stabilizare a putut fi observată și în numărul de bilete vândute, care a fost cu 12% mai mare în 2024 versus 2023, reflectând dorința românilor de a nu renunța la concediu.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Conform datelor noastre, vara anului 2024 a marcat o revenire la normalitate, cu o creștere de 17% a numărului de bilete vândute comparativ cu anul pre-pandemic 2019 și cu 12% comparativ cu 2023.

Această tendință reflectă dorința reînnoită a românilor de a călători, de a prioritiza odihna și relaxarea în ciuda inflației și a scumpirilor resimțite în toate aspectele vieții de zi cu zi. Spre bucuria tuturor, anul acesta am înregistrat o stabilizare a prețurilor și chiar o ușoară scădere a prețului mediu de la 169 euro în 2023 la 163 euro în 2024”, mai spune Claudia Tocilă, adăugând că această scădere a prețurilor s-a reflectat și în costurile aferente bagajelor, cele de cală fiind cu 5% mai ieftine decât în 2023, pe când cele de mână cu 13% mai ieftine.

CONFIRMARE FOTO Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au cumpărat unul dintre cele mai mari complexuri hoteliere din Elveția CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au cumpărat unul dintre cele mai mari complexuri hoteliere din Elveția

În ceea ce privește bugetele de vacanță alocate de români, acestea au înregistrat o creștere în 2024.

„Creșterea acestora reflectă atât o alocare mai mare a sumelor necesare din partea românilor pentru călătorii în acest an, cât și ajustarea bugetului la prețurile ridicate ale cazărilor și celorlalte servicii turistice.

Comparativ cu anul trecut, 83% din călători au ales să aloce un buget asemănător sau mai mare în 2024. În ce privește suma alocată vacanței, anul acesta remarcăm o distribuție echilibrată a procentelor.

Deși majoritatea a optat pentru un buget cuprins între 250-500 euro/persoană, cei care au alocat sume cuprinse între 500-1000 euro/persoană se află la mică distanță, semn că există diversitate în alegeri și opțiuni pentru toate categoriile de buget”, afirmă Claudia Tocilă.

Ministrul Mediului: Impresia turiștilor este că serviciile cu închirierea șezlongurilor au fost mai scumpe decât se așteptau. Plaja ar fi putut avea o calitate mai bună decât a avut CITEȘTE ȘI Ministrul Mediului: Impresia turiștilor este că serviciile cu închirierea șezlongurilor au fost mai scumpe decât se așteptau. Plaja ar fi putut avea o calitate mai bună decât a avut

Profit.ro a anunțat recent planurile ITH Group, din care fac parte Vola.ro, Vola.bg și FRU.pl în Polonia, de expansiune internațională, vizând țări din regiunea CEE, dar și din Europa de Vest.

Vola.ro, platformă online de rezervari bilete de avion, este cea mai mare agenție de turism online din România.

La începutul acestei luni, ITH Group a vândut 80% din acțiuni către Resource Partners, unul dintre cei mai importanți manageri regionali de fonduri de tip private equity din Europa Centrală și de Est.

viewscnt
Afla mai multe despre
ith group
vola.ro
claudia tocilă
prețuri bilete avion 2024
bugete vacanță 2024