TeraPlast finalizează achiziția pachetului majoritar al unei companii de inginerie. Parteneriat cu Institutul de Stiință și Tehnologie din Luxemburg și ambiții pentru proiecte de epurare a apei în România, Ungaria, Croația și Austria

Povești cu Profit   
TeraPlast finalizează achiziția pachetului majoritar al unei companii de inginerie. Parteneriat cu Institutul de Stiință și Tehnologie din Luxemburg și ambiții pentru proiecte de epurare a apei în România, Ungaria, Croația și Austria

Grupul TeraPlast cumpără pachetul de control de la Aquatica Experience Group, într-o tranzacție anunțată din februarie.

TeraPlast a finalizat acum achiziția pachetului majoritar, de 51%, din părțile sociale ale Aquatica Experience Group (AEG), un jucător integrat de inginerie, care furnizează soluții de tratare, epurare și management al apei, inclusiv cu componente digitale.

Urmărește-ne și pe Google News

Prin acest pas strategic, TeraPlast își extinde portofoliul și face un pas important in tranziția de la producător de soluții pentru transportul apei curate și uzate la furnizor complet de soluții integrate pentru managementul apei. Directorul comercial al teraPlast Ovidiu Gurău a fost numit pe poziția de co-administrator al AEG.

Pariul pe ouă și cine hrănește pisicile României. Peste jumătate din alimentele consumate în România, aduse din străinătate. Ce face Agroland pentru a înclina balanța către producția locală CITEȘTE ȘI Pariul pe ouă și cine hrănește pisicile României. Peste jumătate din alimentele consumate în România, aduse din străinătate. Ce face Agroland pentru a înclina balanța către producția locală

La momentul transferului, TeraPlast plătește 2 milioane de euro către vânzători. Suplimentar, TeraPlast va sprijini creșterea activității noii subsidiare, AEG, printr-un împrumut de 1,5 milioane de euro.

Valoarea finală a achiziției va fi stabilită pe baza situațiilor financiare ale AEG la 31 decembrie 2025, folosind formula agreată de 5 x EBITDA, cu ajustările necesare (numerar, capital de lucru, datorii).

AEG este parte din inițiativa de a constitui un consorțiu european, numit Knowledge and Innovation Community Water (KIC), a cărui obiectiv este înființarea în România a unui centru de excelență și inovare în infrastructura apei, cu impact asupra asigurării acestei resurse și a siguranței livrării de apă. Partenerii vizați de consorțiu includ atât instituții publice și guvernamentale din România, cât și parteneri industriali și centre de cercetare, cum ar fi Institutul de Stiință și Tehnologie din Luxemburg.

Transelectrica, nevoită să îi explice Guvernului legea: Nu avem voie să dăm dividende din subvențiile pentru cogenerare și nici din taxele de racordare și interconexiune! CITEȘTE ȘI Transelectrica, nevoită să îi explice Guvernului legea: Nu avem voie să dăm dividende din subvențiile pentru cogenerare și nici din taxele de racordare și interconexiune!

„Ne adaptăm la evoluția nevoilor și preferințelor clienților noștri și facem un pas natural în evoluția TeraPlast, răspunzând provocărilor tot mai mari ale urbanizării. Suntem în mileniul apei, iar resursele de apă de calitate devin o prioritate globală. Nevoia de o infrastructură modernă și eficientă se va accentua pe măsură ce rețelele actuale se învechesc”, spune Dorel Goia, președintele Consiliului de Administrație al TeraPlast.

“Fără măsuri imediate și de anvergură, soluțiile de remediere vor fi mult mai costisitoare și dificil de implementat. În 2024 ne-am extins prezența în întreaga regiune, iar prin achiziția AEG vom putea oferi soluții moderne de tratare și epurare a apei pentru piețele din Romania, Republica Moldova, Ungaria, Croația, Austria.

În plus, digitalizarea management-ului apei va contribui atât la creșterea calității apei, cât și la reducerea pierderilor de apă.”

Operatorul KFC în România - Amintiri de acum 5 ani, când măsurile guvernamentale anti-COVID l-au deraiat. Cât a costat pandemia? CITEȘTE ȘI Operatorul KFC în România - Amintiri de acum 5 ani, când măsurile guvernamentale anti-COVID l-au deraiat. Cât a costat pandemia?

În 2023, Aquatica Experience Group a înregistrat o cifră de afaceri de 3 milioane de euro, în creștere cu 68% față de anul anterior. AEG va deservi toate piețele pe care activează Grupul TeraPlast prin segmentul de instalații, inclusiv Republica Moldova, Ungaria și țările europene pe care acestea le adresează.

TeraPlast, companie unde fondatorul Dorel Goia deține 46,83% din acțiuni este listată începând cu anul 2008 la cota Bursei de Valori București, unde, în prezent, acțiunile scoietății se află în trend descendent. La ultimul preț de închidere, de 0,3665 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a societății se ridică la 880,04 milioane lei (176,62 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
teraplast
bvb
bursa
dorel goia
croatia
ungaria
austria