Zema FOOD, prezentate drept primele restaurante de tip fast-meal din România, au raportat o creștere a cifrei de afaceri cu 32% în 2024, ajungând la 4,6 milioane lei.
Primul local deschis de antreprenorul român Valentin Gurău a fost Zema FOOD Popești Leordeni în 2022, iar la finalul anului trecut a fost inaugurat cel de-al doilea, pe Bulevardul Carol din București.
”Primul restaurant l-am deschis, în 2022, în Popești Leordeni. Acesta a fost influențat de perioada pandemică, atunci când clienții nu mai frecventau restaurantele, se grăbeau mereu să ajungă acasă și preferau să comande sau să își ridice singuri mâncarea”, spune Valentin Gurău, proprietarul restaurantelor Zema FOOD.
25 martie - Eveniment Profit.ro IMM - Micii antreprenori, prinși în mijlocul tensiunilor economice și sociale
3 aprilie - Eveniment Profit Health.forum - Sănătate nouă
16 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

„Persoanele care ne-au trecut pragul în Popești ne-au cerut să venim mai aproape, în București. A fost un imbold. Prin urmare, am început lucrările în septembrie 2024 și în luna decembrie am servit prima comandă în noua locație de pe bulevardul Carol. Am investit peste 450.000 euro”, spune acesta.
În ceea ce privește personalul, cele două restaurante Zema Food funcționează cu echipă de 26 de persoane.

Zema FOOD are și propria aplicație de livrare, cu circa 5.000 de utilizatori.
„La început de an vedem o dinamică pozitivă determinată de contribuția noului spațiu deschis, precum și investițiile în amenajare și introducerea de noi preparate în meniu. Noi încercăm să evităm risipa alimentară, tocmai de aceea am optimizat la maxim fluxurile interne, cu cererea și furnizorii, astfel că am atins un optim pe ambele locații. În prezent, cele mai comandate preparate sunt borșul de găină și pita marocană”, a adăugat Gurău.