Vinul zilei: un vin alb obținut din soiul grecesc Malagousia, un vin remarcabil, care a primit Medalie de Aur la Berliner Wine Trophy, Medalie de Aur la Mundus Vini și Medalie de Bronz Decanter

Vinul zilei: un vin alb obținut din soiul grecesc Malagousia, un vin remarcabil, care a primit Medalie de Aur la Berliner Wine Trophy, Medalie de Aur la Mundus Vini și Medalie de Bronz Decanter
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 23 aug 2024

Cavalieri Malagousia 2023 de la crama Nico Lazaridi este un vin care dezvăluie note intense de flori și ierburi, îmbinate frumos cu arome de citrice și fructe cu sâmburi.

Crama Nico Lazaridi, una dintre cele mai inovatoare companii viticole din Grecia, joacă un rol esențial în revitalizarea vinului grecesc și în consolidarea regiunii Drama ca zonă viticolă de renume. Înființată în 1987 de către Nico Lazaridis, crama a fost prima din prefectura Drama și se remarcă printr-o istorie de 35 de ani de succes.

Încă din perioada sa de început, crama a fost caracterizată de viziunea și experiența sa internațională, având influențe din Toscana. Château Nico Lazaridi, construit în 1997, se bucură de o locație strategică cu vederi spectaculoase asupra câmpiei și Muntelui Pangaio. Astăzi, crama produce anual peste 1.300.000 de sticle de vin, exportându-le în 21 de țări din întreaga lume.

Recomandarea noastră de astăzi, Cavalieri Malagousia 2023, a obținut Medalie de Aur la Berliner Wine Trophy, Medalie de Aur la Mundus Vini și Medalie de Bronz la Decanter.

Cavalieri Malagousia 2023 dezvăluie o aciditate plăcută și un postgust lung, aromatic. Savurați acest vin la 8-13 grade Celsius, alături de preparate mediteraneene, mâncare asiatică, fructe de mare, pește mai gras, carne de pasăre, paste, risotto sau salate ușoare.
Răzvan Avram: „O Malagousia 100%, din regiunea Drama (nordul Greciei), un vin sec, cu arome delicate de fructe galbene, coajă de citrice și o bună mineralitate. Culoare galben strălucitor și nas proaspăt, cu note de flori albe, ardei verde și ierburi condimentate. Corp suplu, o fină astringență, aciditate bine echilibrată și alcool perfect integrat (12%). Gust crocant, cu piersici albe, lime și aluzii mentolate. Postgust tonic, cu impresii de citrice amărui și tonuri saline. Un vin ideal alături de preparate mediteraneene bazate pe pește și fructe de mare.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în orb, ediția 2023. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin