Vinul zilei: un Brunello di Montalcino remarcabil, cotat cu 97+ puncte Robert Parker și 94 puncte James Suckling

Vinul zilei: un Brunello di Montalcino remarcabil, cotat cu 97+ puncte Robert Parker și 94 puncte James Suckling
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris duminică, 09:05

Vinul din această duminică, Pianrosso Brunello di Montalcino 2019 de la Ciacci Piccolomini d'Aragona, este un Sangiovese spectaculos, care se remarcă prin complexitatea aromatică deosebită, fiind cotat cu 97+ puncte Robert Parker și 94 puncte James Suckling.

Ciacci Piccolomini d'Aragona este o afacere de familie cu tradiție din secolul al XVII-lea. În prezent, aceasta este administrată de Paolo Bianchini și sora sa, Lucia. Împreună, ei au înființat și “ASD Brunello Bike”, un club de ciclism care organizează periodic evenimente caritabile.

Urmărește-ne și pe Google News

Sangiovese este un soi de struguri roșii italian, a cărui denumire derivă din latinescul “sanguis Jovis” - “sângele lui Jupiter”. Soiul se remarcă prin aromele complexe, fiind de bază în celebrele vinuri roșii din Toscana, inclusiv Chianti Classico, Brunello di Montalcino, Vino Nobile di Montepulciano și Carmignano. Sangiovese este cunoscut pentru versatilitatea sa și pentru capacitatea de a reflecta caracteristicile terroir-ului în care este cultivat, făcându-l un favorit al iubitorilor de vinuri din întreaga lume.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Vinul de astăzi, Pianrosso Brunello di Montalcino 2019, dezvăluie note de fructe roșii coapte și accente picante, în timp ce pe palat oferă o senzație caldă, catifelată și echilibrată, cu o armonie perfectă între taninuri, aciditate și savoare. Cu un potențial de învechire ce depășește 10 ani, acest vin ar trebui savurat la o temperatură de 16-18 grade Celsius. Este excelent asociat cu brânzeturi maturate, carne roșie și vânat.

Robert Parker: “Ciacci Piccolomini d'Aragona 2019 Brunello di Montalcino Pianrosso se deschide cu un buchet vast și cuprinzător, ce include cireșe uscate sau plăcintă cu cireșe cu crustă, tarte de prune și potpourri de trandafiri. Se observă tonuri evidente de lemn, dar acestea se integrează armonios cu nuanțele de sub pădure, ierburi prăjite și textura generoasă a vinului. De asemenea, cele 15% alcool se integrează perfect în consistența fructuoasă a vinului. Cu siguranță, acest vin necesită mai multă evoluție în sticlă pentru a-și dezvolta finețea și prospețimea distinctă a unui Sangiovese important.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în orb, ediția 2023. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii. 

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin