Vinul zilei: O Fetească Neagră “big and bold”, medaliată cu Aur la Mundus Vini 2024, un vin cu mult fruct foarte copt, ușor gemos, cu un plus de prospețime și echilibru care îi conturează un profil remarcabil

Vinul zilei: O Fetească Neagră “big and bold”, medaliată cu Aur la Mundus Vini 2024, un vin cu mult fruct foarte copt, ușor gemos, cu un plus de prospețime și echilibru care îi conturează un profil remarcabil
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris astăzi, 09:05

Vinul de astăzi, Epiphanie 2019, este un vin roșu din Fetească Neagră culeasă târziu, cu arome de fructe negre, prune uscate și cafea, completat de un gust bogat, cu taninuri ferme și note de gem dulce.

Epiphanie 2019 a primit medalia de Aur la Mundus Vini 2024.

Urmărește-ne și pe Google News

Crama Via Viticola se află lângă dealurile Saricii și Niculițelului, în cea mai veche podgorie din Dobrogea. Pe cele 400 de hectare sunt cultivate soiuri precum Aligote, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling de Rin, Fetească Albă, Muscat Ottonel și Fetească Neagră. Scopul cramei este de a-i reda prestigiul, prin vinuri complexe, cu personalitate, care să reflecte terroir-ul unic de la marginea Deltei.

Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Feteasca Neagră este unul dintre cele mai renumite soiuri de struguri din România, comparabil cu Tempranillo în Spania sau Sangiovese în Italia. Este rezistent la ger și îngheț, iar vinurile rezultate se remarcă prin arome de mure, prune și vișine negre, completate de note de scorțișoară, vanilie, piper și ienibahar. 

Epiphanie 2019 îmbină perfect aromele de fructe negre de pădure, prune uscate și cafea, cu un gust bogat, susținut de taninuri ferme și accente de gemuri dulcege. Vă recomandăm servirea la 17-18°C, alături de preparate din vânat, brânzeturi maturate sau deserturi cu ciocolată neagră și fructe de pădure.

Sorin Stelian: “O Fetească Neagră cu 14,9% alcool care bifează fără efort multe din preferințele unui segment larg din publicul local (și nu numai): mult fruct foarte copt, chiar ușor gemos/confiat, subliniat de baric în curs de integrare; corp dens și onctuos, cu dulceață intensă a fructului și taninuri prezente, serioase și-n același timp cizelate. Mie mi-au plăcut însă aromele de coacăze și ierburi aromatice uscate din nas – un contrapunct foarte nimerit pentru lucrurile altfel mai dulci pe care acesta le evocă – dar și o anumită senzație de suculență pe final, mai ales când vinul e un pic mai rece decât zice canonul. Da, este o Fetească "big and bold", ceea ce slavă Domnului s-a mai văzut de destule ori, deci epifania ar putea sta în plusul de prospețime și echilibru pe care le aduce – întrebarea pentru viitor fiind dacă plusul respectiv e suficient de consistent încât să-și merite numele. De încercat, dar cu aerare temeinică – latura condimentată merită efortul de a fi relevată – și de revăzut peste doi-trei ani, când elementele se vor fi integrat și mai bine.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în Orb, ediția 2023. În plus, pe Unvinpezi.ro ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin