Ministrul spaniol al Afacerilor Consumatorului a făcut apel la populație să consume mai puțină carne.
Consumul mai redus de carne va juca un rol-cheie în a ajuta Spania să atenueze efectele schimbărilor climatice, să încetinească procesul de deșertificare și să-și protejeze industria turismului, a declarat ministrul, care gestionează consumul, conform The Guardian.
„Oamenii de aici știu despre rolul pe care gazele cu efect de seră îl joacă în schimbările climatice, dar au tendința de a-l lega de mașini și transport. Abia de curând, toată lumea a început să se uite la impactul lanțului de consumatori de animale și, mai ales, la impactul cărnii de vită. Alte țări erau destul de avansate în acest sens, dar în Spania a fost un tabu”, a spus ministrul.
„Dacă nu acționăm, nu vom avea de-a face doar cu schimbările climatice, ci va fi tripla criză: pierderea biodiversității; poluarea și schimbările climatice”, a spus el.
„Ar fi sfârșitul pentru o țară precum Spania. Spania este o țară din bazinul Mediteranei – nu este Marea Britanie sau Germania – și deșertificarea este o problemă foarte serioasă pentru țara noastră, nu în ultimul rând pentru că depinde atât de mult de turism. Vizitarea unui deșert nu este la fel de atractivă ca vizitarea Costa del Sol.”