Shein a dezvăluit cazuri de folosire a muncii copiilor

Shein a dezvăluit cazuri de folosire a muncii copiilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 aug 2024

Retailerul de modă rapidă Shein a găsit două cazuri de folosire a muncii copiilor la furnizorii săi, anul trecut, potrivit raportului său de sustenabilitate pentru 2023, în timp ce a intensificat auditurile la producătorii din China pentru a atenua criticile la adresa afacerii sale, înaintea unei listări la bursă planificate, transmite Reuters.

Shein a spus în raportul publicat joi că a suspendat comenzile de la furnizorii care au angajat copii sub 16 ani, aprovizionându-se din nou de la aceștia doar după ce și-au consolidat procesele, inclusiv prin verificarea documentelor de identitate ale lucrătorilor, arată news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Principala fabrică de uniforme și îmbrăcăminte de lucru din România declanșează extinderea CITEȘTE ȘI FOTO Principala fabrică de uniforme și îmbrăcăminte de lucru din România declanșează extinderea
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Compania a spus că ambele cazuri au fost ”rezolvate rapid”, cu pași de remediere care au inclus întreruperea contractelor angajaților minori, organizarea de controale medicale și facilitarea repatrierii părinților sau tutorilor, dacă este necesar.

Shein și-a înăsprit politica față de furnizori în octombrie anul trecut, după ce au fost găsite cazurile de muncă a copiilor, astfel încât orice încălcare gravă - numită ”Încălcări de încetare imediată” - ar avea ca rezultat încetarea imediată a relației cu furnizorul.

Anterior, furnizorii, cum ar fi cei care angajau minori, aveau 30 de zile pentru a rezolva problema, în caz contrar Shein întrerupea legăturile.

Annabella Ng, director senior al relațiilor guvernamentale globale la Shein din Singapore, a declarat că politica actualizată a lanțului de aprovizionare a luat în considerare feedback-ul autorităților de reglementare și furnizorilor.

FOTO C&A, intrat pe mari pierderi, deschide un nou magazin în România. Planuri de extindere CITEȘTE ȘI FOTO C&A, intrat pe mari pierderi, deschide un nou magazin în România. Planuri de extindere

Compania nu raportase anterior numărul cazurilor de muncă a copiilor, invocând doar procentul de audituri care au găsit minori la locul de muncă. Această încălcare a fost găsită în 1,8% dintre auditurile furnizorilor în 2021, 0,3% dintre audituri în 2022 și 0,1% în 2023.

”Rămânem vigilenți pentru a ne proteja împotriva unor astfel de încălcări în viitor și, în conformitate cu politicile actuale, vom desființa orice furnizor care nu se conformează”, a spus Shein în raport.

Shein, care a crescut rapid vânzând online topuri de 5 dolari și rochii de 10 dolari cumpărătorilor din întreaga lume, a declarat că au fost efectuate 3.990 de audituri în 2023, în creștere de la 2.812 în 2022 și 664 în 2021.

FOTO Brand maghiar de modă a intrat în România CITEȘTE ȘI FOTO Brand maghiar de modă a intrat în România

A folosit Bureau Veritas, Intertek, Openview, SGS, Tuv Rheinland și QIMA pentru 92% din auditurile sale de anul trecut și a spus că își propune ca 100% dintre audituri să fie efectuate de astfel de agenții terțe.

În general, rezultatele auditului publicate de Shein au arătat mai puține încălcări grave decât anul trecut.

Raportul de sustenabilitate pentru 2023 al Shein, publicat la mai bine de un an după raportul din 2022, va fi examinat de investitori, care vor evalua dacă să cumpere acțiuni ale retailerului, dacă și când acesta se va lista la bursă.

Grupul a depus documentele pentru o ofertă publică inițială la Londra, la începutul lunii iunie.

FOTO Penny lansează în România lucrările la cel mai nou depozit, cu panouri fotovoltaice. Investiții de peste 1 miliard de euro până în 2029 CITEȘTE ȘI FOTO Penny lansează în România lucrările la cel mai nou depozit, cu panouri fotovoltaice. Investiții de peste 1 miliard de euro până în 2029

Într-o notă introductivă, CEO-ul Shein, Sky Xu, a spus că îmbunătățirea guvernanței lanțului de aprovizionare al Shein și gestionarea amprentei sale de carbon, în special emisiile indirecte din ”sfera 3”, sunt domenii ”critice” pentru companie.

Shein trimite produse direct de la furnizori din China către clienți pe calea aerului, iar emisiile sale din transportul produselor s-au dublat în 2023, la 6,35 milioane de tone echivalent dioxid de carbon, arată raportul.

Compania are 5.800 de producători contractuali în total, cei mai mulți fiind localizați în provincia Guangdong din China.

Shein început să-și aprovizioneze unele produse de la furnizori mai apropiați de consumatorii săi, din Turcia și Brazilia, despre care a spus că ar ajuta să reducă emisiile din transport.

FOTO Cel mai mare lanț de restaurante fast-food din Finlanda continuă extinderea în România CITEȘTE ȘI FOTO Cel mai mare lanț de restaurante fast-food din Finlanda continuă extinderea în România

Compania a economisit 49.578 de tone de echivalent CO2 anul trecut prin trecerea de la transportul aerian la cel maritim și terestru pentru a transporta aceste produse.

Shein a spus că a înaintat obiective de reducere a emisiilor în luna iunie a acestui an către Science-Based Targets Initiative, principalul arbitru global al modului, în care companiile stabilesc obiectivele climatice, și că este în curs de validare.

De asemenea, a mai spus că a înființat un comitet de sustenabilitate la nivel de consiliu, în iulie anul trecut, care cuprinde CEO-ul său, președintele executiv și trei reprezentanți ai investitorilor - partenerul HongShan Jiajia Zou, șeful global ESG la General Atlantic Cornelia Gomez și partenerul director Brookfield Growth Josh Raffaelli.

Produse vândute de Shein și Temu extrem de toxice, chiar cancerigene: s-a cerut scoaterea lor de pe piață CITEȘTE ȘI Produse vândute de Shein și Temu extrem de toxice, chiar cancerigene: s-a cerut scoaterea lor de pe piață

Întrebată dacă Shein a creat comitetul pentru a-și consolida guvernanța din cauza viitoarei tranzacții, Ng a spus că nu poate comenta nicio întrebare legată de IPO.

”Dar cu siguranță ne-am uitat la îmbunătățirea structurilor noastre de guvernanță ca parte a călătoriei noastre generale ESG către mai multă transparență și responsabilitate”, a spus ea.

viewscnt
Afla mai multe despre
shein
munca copii