eMAG a intrat în etapa finală a fuziunii cu Extreme Digital în Ungaria

eMAG a intrat în etapa finală a fuziunii cu Extreme Digital în Ungaria
scris 10 mai 2022

Fuziunea dintre eMAG și Extreme Digital a intrat în etapa finală care le dă posibilitatea clienților din Ungaria să acceseze circa 4 milioane de produse de pe o platformă unică, eMAG.hu, inclusiv prin aplicația mobilă eMAG.

Pe lângă simplificarea experienței de shopping, cei peste 2 milioane de clienți eMAG din Ungaria vor beneficia de acces la un număr mai mare de produse, prețuri mai bune, comoditate mai mare prin servicii de livrare și retur la standarde înalte.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori

Astfel, anul acesta eMAG, împreună cu firma de curierat Sameday, vor extinde rețeaua easybox din Ungaria de la 450 la 700 de unități, pentru a le oferi clienților o experiență care răspunde noilor obiceiuri de consum amplificate de evoluția rapidă a ecommerce, mai mult timp pentru activitățile importante din viețile lor, dar și economii la bugetul personal.

Totodată, livrarea va fi accelerată odată cu finalizarea investiției în valoare de 100 de milioane de euro în primul depozit eMAG din afara României, situat în Dunaharaszti, lângă  Budapesta, la începutul lui 2023. În același timp, noul depozit le va facilita clienților din Ungaria accesul la o gamă și mai mare de produse din toate categoriile.

Potrivit firmei de cercetare de piață GKID, eMAG este liderul sectorului de comerț online din Ungaria. La acest lucru contribuie semnificativ platforma eMAG Marketplace locală, unde activează și peste 2.000 de parteneri români, care realizează mai mult de 40% din veniturile platformei.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Scenariul inițial era unul rezonabil, de creștere cu 2,1% pentru PIB-ul României. Acum este în revizuire în jos și vedem de la o zi la alta că apar schimbări CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Scenariul inițial era unul rezonabil, de creștere cu 2,1% pentru PIB-ul României. Acum este în revizuire în jos și vedem de la o zi la alta că apar schimbări



„Ne bucurăm că am ajuns în etapa în care activăm sub un singur brand, pe o platformă comună, și că le putem oferi clienților noștri din Ungaria o experientă de shopping superioară și servicii de livrare mai rapidă, cu ajutorul tehnologiei și al know-how-ului dezvoltate în România. Acest nou pas în dezvoltarea internațională a eMAG ne susține în strategia noastră de a crea cel mai mare ecosistem de ecommerce din regiune, prin oferirea unei game mai variate de produse și prin dezvoltarea de servicii care răspund nevoilor în continuă transformare ale clienților noștri din toate țările în care activăm,” a declarat Daniel Spiridon, VP Business Development & Strategy eMAG.

În vederea extinderii internaționale, care reprezintă un pilon de creștere pentru dezvoltarea companiei, eMAG a demarat anul trecut un plan de investiții de 785 milioane de lei pe următorii doi ani.

În toamna anului 2019, Autoritatea de Concurență Maghiară (GVH) a aprobat operațiunea prin care eMAG, cel mai mare retailer local online, fuzionează în Ungaria cu rivalul său Extreme Digital, într-o operațiune anunțată ca fiind derulată prin subsidiara eMAG Ungaria.

GVH a motivat că transparența prețurilor și sensibilitatea la preț a cumpărătorilor din mediul online, precum și concurența în piața de retail sunt argumente puternice care au cântărit în decizia de aprobare a fuziunii.

Ca urmare a fuziunii, eMAG devine acționar majoritar al noii entități, cu un pachet de 52% din acțiuni. Noua entitate pornește la drum cu venituri cumulate estimate la 250 de milioane euro, 600 de angajați și cu o țintă de 1 miliard de euro în șase ani.

Fuziunea va permite noii companii să intre și pe piețele din Cehia, Slovacia, Slovenia, Croația și Austria.

Compania ungară a fost înființată în anul 2001 de către Balázs Várkonyi și Gyula Kelemen, cei mai puternici antreprenori din zona de tehnologie din Ungaria, iar în 2007 a devenit societate pe acțiuni în urma unei investiții din partea SoftCon Informatik înregistrată în Elveția. Din anul 2010 a început extinderea pe plan extern, Extreme Digital lansându-se pe piața online din Slovacia și Cehia. În 2011 a urmat România, în  2013, Croația și, în 2015, Slovenia.

În decembrie 2017, Extreme Digital a deschis și un showroom în România, în incinta magazinului Kika din bulevardul Theodor Pallady.

În Ungaria, retailerul deține 16 magazine, iar printre concurenți se află chiar eMAG, cel mai mare retailer din România.

În 2017, Extreme Digital a fost preluată de grupul Steinhoff, dar câteva luni mai târziu, în contextul unui scandal în care a fost implicat holdingul german, proprietarii Extreme au recâștigat o participație de 50,4% de la acest grup.

eMag a intrat în Ungaria în noiembrie 2013.

Profit.ro a anunțat recent că eMAG a devenit cel mai valoros brand românesc.

viewscnt
Afla mai multe despre
emag
ungaria