Tranzacția de 8 miliarde dolari dintre doi coloși ai industriei modei de lux, blocată

Tranzacția de 8 miliarde dolari dintre doi coloși ai industriei modei de lux, blocată
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 14:39

Un judecător federal a blocat achiziția planificată de 8,5 miliarde dolari a Tapestry Inc. asupra Capri Holdings Ltd. Acțiunile Capri au înregistrat o scădere cu până la 56%. Decizia a fost luată pentru a preveni daunele aduse competiției în sectorul de genți de lux accesibile, permițând Comisiei Federale pentru Comerț (FTC) să continue o investigație amănunțită ce ar putea pune capăt uniunii celor două companii, transmite Bloomberg.

Capri Ltd. este reprezentat de brandurile Michael Kors, Jimmy Choo și Versace iar Tapestry Inc. de branduri precum Coach, Kate Spade și Stuart Weitzman.

Urmărește-ne și pe Google News
Vacanța copiilor aglomerează stațiunile de pe Valea Prahovei. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare CITEȘTE ȘI Vacanța copiilor aglomerează stațiunile de pe Valea Prahovei. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Judecătoarea Jennifer Rochon a stabilit că fuziunea ar elimina concurența directă între cele două companii, creând o entitate cu o cotă de 59% pe piața de lux accesibil, scrie G4Media.ro.

„Astăzi, această decizie reprezintă o victorie pentru FTC și consumatorii din toată țara care caută acces la produse de calitate la prețuri accesibile,” a declarat Henry Liu, directorul Biroului de Concurență al FTC.

Acțiunile Capri au scăzut la 22,32 dolari, iar cele ale Tapestry au urcat cu 14%, la 50,65 dolari. Tapestry și Capri au anunțat că vor contesta decizia, pe care o consideră „incorectă atât din punct de vedere legal, cât și factual.”

Documentația pentru atribuirea contractului de construcție a lotului 2 A Ditrău-Grințieș, de 37,9 kilometri, din Autostrada Unirii, a fost transmis către Agenția Națională pentru Achiziții Publice CITEȘTE ȘI Documentația pentru atribuirea contractului de construcție a lotului 2 A Ditrău-Grințieș, de 37,9 kilometri, din Autostrada Unirii, a fost transmis către Agenția Națională pentru Achiziții Publice

Această decizie este văzută ca o victorie importantă pentru Lina Khan, președinta FTC, care a încercat să blocheze fuziuni considerate anti-concurențiale în sectoare variate. Observatorii pieței estimau o șansă de 60% ca fuziunea să fie aprobată, dar instanța a considerat piața genților de lux accesibilă un segment aparte față de cel de lux exclusivist, ce include branduri precum Chanel și Hermès.

FTC susține că achiziția ar afecta grav competiția, în special în segmentul accesibil al pieței de lux. În contrast, Tapestry și Capri au argumentat că operează într-o piață extrem de competitivă, dar judecătoarea Rochon a subliniat că documentele interne contrazic această poziție, evidențiind concentrarea Tapestry pe competiția cu Capri.

viewscnt
Afla mai multe despre
tapestry
capri