Apicultorii reclamă: Vine în Constanța miere din partea asiatică cu doar 1 dolar sau euro

Apicultorii reclamă: Vine  în Constanța miere din partea asiatică cu doar 1 dolar sau euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 aug 2024

Producția de miere este aproape compromisă de secetă. Temperaturile uriașe au creat probleme familiile de albine, iar pierderile ajung la aproape 50% la nivel național. Apicultorii solicită sprijin din partea autorităților.

Concret, vor un ajutor financiar de 10 euro pe familia de albine, relatează Antena3.

Urmărește-ne și pe Google News
Inspectorii ANPC au intrat în magazinele cu rechizite școlare. La ce trebuie atenție când cumpărați CITEȘTE ȘI Inspectorii ANPC au intrat în magazinele cu rechizite școlare. La ce trebuie atenție când cumpărați
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

„Pentru mine, care sunt de 35 de ani în profesia asta, parcă de la an la an e mai dificil”, a spus Mihai Apostolescu, apicultor.

Pentru că, de la an la an, temperaturile sunt din ce în ce mai mari, iar perioadele caniculare durează din ce în ce mai mult, producția de miere este grav afectată.

„Sunt costisitoare când tragi linie și prețul de producție nu acoperă. Nu putem să aducem bani de acasă mereu”, mai spune Mihai Apostolescu.

SURPRIZĂ Gigantul american Foot Locker și-a cedat afacerea din România. Noul investitor pregătește o extindere accelerată CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Gigantul american Foot Locker și-a cedat afacerea din România. Noul investitor pregătește o extindere accelerată

Apicultorii spun că pentru a produce un kg de miere trebuie investiți între 3 și 4 euro. Iar banii nu se recuperează dacă vând en gros, de exemplu.

„E o presiune și pe piață, vine miere din partea asiatică, vine la un dolar sau un euro în Constanța”, spune apicultorul.

VIDEO Prima cafenea 2D din România CITEȘTE ȘI VIDEO Prima cafenea 2D din România

În acest context, apicultorii cer ajutor din partea statului. Ar fi vorba de 10 euro pentru fiecare familie de albine, sumă de bani despre care susțin că oricum nu le-ar acoperi toate pierderile.

viewscnt
Afla mai multe despre
miere
constanta