Amazon.com a atins, pentru prima dată, o valoare de piață de 2.000 de miliarde de dolari

Amazon.com a atins, pentru prima dată, o valoare de piață de 2.000 de miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris joi, 09:53

Amazon.com a atins, pentru prima dată, o valoare de piață de 2.000 de miliarde de dolari, devenind a cincea companie din SUA care a depășit acest nivel, deoarece optimismul cu privire la inteligența artificială și potențialele reduceri ale ratei dobânzii în Statele Unite au alimentat anul acesta cererea de acțiuni legate de tehnologie, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Acțiunile au crescut cu 3,4%, până la 192,70 dolari, oferind gigantului comerțului electronic o valoare de piață de peste 2.000 de miliarde de dolari și plasându-l în același club cu companiile grele din tehnologie Microsoft, Apple, Nvidia și Alphabet.

BERD vinde un pachet de acțiuni Banca Transilvania, într-o operațiune rapidă CITEȘTE ȘI BERD vinde un pachet de acțiuni Banca Transilvania, într-o operațiune rapidă

Indicii bursieri americani au înregistrat câștiguri mari în acest an, datorită entuziasmului neobosit în ceea ce privește inteligența artificială, optimismului în ceea ce privește rezistența economiei americane și potențiala relaxare a ratelor dobânzilor de către Rezerva Federală, scrie News.ro.

Indicii de pe Wall Street se tranzacționează aproape de niveluri record, în mare parte alimentați de acțiuni cu megacapitalizare, precum Nvidia și Amazon, ale căror fluxuri de numerar viitoare vor beneficia de rate mai mici ale dobânzilor.

Acțiunile Amazon, care au fost incluse în indicele Dow Jones Industrial Average în februarie, au urcat cu peste 26% în acest an.

Compania a devenit a cincea cea mai mare companie din SUA după valoarea de piață în februarie, după ce Nvidia a urcat un loc.

Amazon Web Services este cel mai mare furnizor de servicii cloud din lume, iar creșterea unității Amazon a revenit după o scădere în ultimul an, datorită adoptării în creștere a tehnologiilor AI.

Compania a investit, de asemenea, în startup-ul AI Anthropic și firma de robotică Figure, deoarece caută să valorifice boom-ul AI.

La sfârșitul anului trecut, Amazon a dezvăluit o nouă generație de cipuri personalizate utilizate în centrele de date, care vizează aplicații pentru formarea de învățare automată și inteligența artificială generativă.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon.com
companie
sua