13 vinuri roșii perfecte pentru toamnă, alese de experții Unvinpezi.ro

13 vinuri roșii perfecte pentru toamnă, alese de experții Unvinpezi.ro
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris astăzi, 13:07

Toamna este anotimpul perfect pentru vinurile roșii. Temperaturile scăzute, mesele mai consistente și abundența de legume și carne pregătite la cuptor cer un vin care să le completeze perfect.

Experții Unvinpezi.ro au selectat 13 vinuri roșii ideale pentru această perioadă, fiecare cu arome și structuri unice.

Urmărește-ne și pe Google News

Nicușor Cazan recomandă The Chocolate Block 2021, un vin cu arome de mure, lavandă, afine, prune, coacăze negre și cireșe

The Chocolate Block 2021 este un vin din Africa de Sud, un cupaj interesant de Shiraz, Cabernet Sauvignon, Viognier, Cinsault și Grenache. Masiv și complex, este o alegere excelentă pentru cei care apreciază vinurile puternice și expresive.

Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Radu Rizea optează pentru Nachbil Syrah Reserve 2021, un vin din nordul României care impresionează prin complexitate

Nachbil Syrah Reserve 2021 dezvăluie accente de pământ reavăn, piper și frunze de tutun. Gustul său se deschide spre cireșe, vișine și căpșune, oferind o explozie de arome fructate care se îmbină frumos cu preparatele bogate de toamnă.

Dan Micuda propune Masso Antico Primitivo Puglia 2022, un Primitivo corpolent, cu note de fructe coapte și vanilie

Masso Antico Primitivo Puglia 2022 este un vin ideal pentru serile răcoroase de toamnă. Taninurile moi și rotunjite fac din acest vin o alegere excelentă pentru preparate din carne la cuptor sau brânzeturi maturate.

El Goru Roșu 2022, un vin spaniol cu un stil direct și ușor de înțeles, alegerea lui Ciprian Haret


El Goru Roșu 2022, Ego Bodegas îmbină Monastrell, Syrah și Petit Verdot într-un mix savuros și plin de personalitate. Un vin cărnos, perfect pentru toamnă, ce merge de minune cu preparate gătite lent.

George Mitea alege Masso Antico Primitivo Salento 2022, un vin cu o explozie de arome de vanilie, ciocolată și fructe confiate

Acest Primitivo reprezintă alegerea ideală pentru pasionații de vinuri dulci, corpolente. Este fidel stilului sudic italian și se potrivește perfect cu deserturi cu ciocolată sau preparate din carne roșie.

Alin Ioniță recomandă Bacio Rosso Primitivo 2021, un vin complex, bine structurat, ideal pentru mese bogate

Bacio Rosso Primitivo 2021 - Vernice surprinde prin nuanțe de mure, cireșe coapte, cafea prăjită și note mentolate. Corpul bine structurat și finalul lung îl fac ideal pentru mese bogate, cu preparate din carne și legume de toamnă.

Roble Ribera del Duero 2020, un vin care impresionează prin echilibru și complexitate, propunerea lui Răzvan Jurca

Roble Ribera del Duero 2020, Portia este vinul ideal pentru o masă cu prietenii sau familia. Aromele sale fructate și taninurile echilibrate îl fac alegerea perfectă pentru preparatele tradiționale de toamnă.

Diana Pavelescu mizează pe Castello di Solicchiata Secondo 2012, un vin spectaculos, cu o vechime de peste 10 ani

Castello di Solicchiata Secondo 2012 de la crama Feudi Barone Spitaleri este un vin sicilian, care aduce note complexe de prune confiate, coacăze negre și condimente, ideal pentru asocieri cu carne grasă și preparate consistente de toamnă.

Ca’Vittoria Appassimento Rosso Puglia 2022, un vin perfect pentru serile lungi de toamnă, alegerea lui Marius Cristian

Ca’Vittoria Appassimento Rosso Puglia 2022 dezvăluie arome de tutun, vanilie, prune și mure coapte. Aciditatea ridicată echilibrează dulceața vinului, oferind o senzație plăcută și echilibrată.

Valentin Ceafalău recomandă Flapper Girl Piedirosso 2019, un vin aromat, care aduce în pahar un strop de exotism

Flapper Girl Piedirosso 2019 de la crama Vernice cucerește cu notele de violete, mure și coacăze negre. Este perfect pentru momentele de relaxare în serile răcoroase, acompaniind preparate ușoare sau aperitive.

Malbec Organic Alta Coleccion 2022, un Malbec argentinian cu aftertaste de cafea, alegerea lui Cosmin Tudoran

Malbec Organic Alta Coleccion 2022 se remarcă prin taninurile șlefuite și aromele de fructe negre bine coapte, cu un aftertaste de cafea. Este alegerea perfectă pentru o seară de toamnă cu preparate exotice sau carne la grătar.

Mihai Oprea optează pentru Navicella Roșu 2019, un vin elegant și subtil, ideal pentru preparatele de toamnă

Navicella Roșu 2019 de la Crama Jelna dezvăluie arome de fructe roșii și mirodenii, iar taninurile integrate și corpul suplu îl fac perfect pentru mesele festive.

Arhon Cabernet Franc 2017, un vin roșu cu un melanj interesant de arome specifice sezonului, propunerea lui Sorin Stelian

Arhon Cabernet Franc 2017, Domeniul Drăgași vine cu note de fructe stafidite, frunze de tutun și foi de dafin. Este un vin complex, ideal pentru asocieri cu preparate din carne de vită sau miel.

Toamna este sezonul vinurilor roșii, iar cele 13 vinuri sunt disponibile pe Unvinpezi.ro, platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România.

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este singurul magazin online de vinuri din România care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul mondial de degustări în orb, ediția 2023. 

Articol susținut de Unvinpezi.ro

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin