Volumul lucrărilor de construcții a scăzut

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 09:43

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut, în primele opt luni, față de perioada similară din anul 2023, ca serie brută, cu 3,1%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 2,5%, arată datele Institutului Național de Statistică (INS).

”Volumul lucrărilor de construcții, ca serie brută, a scăzut, pe total, cu 3,1%, scădere înregistrată la lucrările de întreținere și reparații curente (-8,0%) și la lucrările de construcții noi (-2,9%). Lucrările de reparații capitale au crescut cu 6,3%. Pe obiecte de construcții, s-au înregistrat scăderi la clădirile rezidențiale (-23,9%) și la clădirile nerezidențiale (-2,3%)”, arată datele INS.

Urmărește-ne și pe Google News
Economia Chinei continuă să frâneze CITEȘTE ȘI Economia Chinei continuă să frâneze

Construcțiile inginerești au crescut cu 6,3%. Volumul lucrărilor de construcții a scăzut, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 2,5%, scrie News.ro.

Lucrările de întreținere și reparații curente și lucrările de construcții noi au scăzut cu 4,6%, respectiv cu 3,5%. Lucrările de reparații capitale au crescut cu 7,1%. Pe obiecte de construcții, scăderi s-au înregistrat la clădirile rezidențiale (-23,2%) și la clădirile nerezidențiale (-0,7%).

Construcțiile inginerești au crescut cu 7,3%.

August 2024 comparativ cu iulie 2024

Volumul lucrărilor de construcții a crescut, ca serie brută, cu 8,6%, creștere evidențiată la lucrările de construcții noi (+10,5%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (+9,1%).

Lucrările de reparații capitale au scăzut cu 1,1%.

Pe obiecte de construcții, au avut loc creșteri la lucrările de construcții inginerești și la clădirile nerezidențiale, cu 12,5%, respectiv cu 5,8%. Clădirile rezidențiale au scăzut cu 0,2%.

Volumul lucrărilor de construcții a crescut, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 4,7%, creștere înregistrată la lucrările de construcții noi (+8,1%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (+4,9%). Lucrările de reparații capitale au scăzut cu 5,4%.

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut la construcțiile inginerești (+7,6%) și la clădirile nerezidențiale (+6,8%). Clădirile rezidențiale au scăzut cu 1,1%.

VIDEO&FOTO Austriecii de la PORR au forat peste 1.000 de metri în tunelul \ CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Austriecii de la PORR au forat peste 1.000 de metri în tunelul "Daniela" al Autostrăzii Sibiu - Pitești

August 2024 comparativ cu august 2023

Volumul lucrărilor de construcții, ca serie brută, a scăzut, pe total, cu 4,4%.

Pe elemente de structură, scăderi s-au înregistrat la lucrările de întreținere și reparații curente (-10,7%) și la lucrările de construcții noi (-6,0%). Lucrările de reparații capitale au crescut cu 19,6%.

Pe obiecte de construcții, scăderi s-au înregistrat la clădirile rezidențiale (-29,9%) și la clădirile nerezidențiale (-2,8%). Construcțiile inginerești au crescut cu 4,3%.

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a scăzut, pe total, cu 2%.

Pe elemente de structură, scăderi au avut loc la lucrările de reparații curente (-10%) și la lucrările de construcții noi (-3,3%). Lucrările de reparații capitale au crescut cu 21,8%.

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la clădirile rezidențiale și clădirile nerezidențiale cu 28,1%, respectiv cu 1,3%.

Construcțiile inginerești au crescut cu 3,4%.

viewscnt
Afla mai multe despre
constructii
ins