EXCLUSIV FOTO Robertino Georgescu a rupt parteneriatul cu Marius Bușu. Lansează apartamentele Versace în cartierul corporatiștilor

EXCLUSIV FOTO Robertino Georgescu a rupt parteneriatul cu Marius Bușu. Lansează apartamentele Versace în cartierul corporatiștilor

Robertino Georgescu alături de piscina exterioară a ansamblului Medusa Homes. Pe fundul piscinei se poate observa logo-ul Versace

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 28 aug 2024

Omul de afaceri Robertino Georgescu (51 de ani), co-fondator al brandului Metropolitan, sub care a realizat peste 4.000 de apartamente, a rupt parteneriatul cu Marius Bușu, care a livrat peste 2.000 de apartamente în București și împrejurimi. Cei doi și-au reîmpărțit proiectele, iar în această toamnă Georgescu se așteaptă să înceapă, în cartierul corporatiștilor, un ansamblu rezidențial sub licența Versace Home, brand al casei de modă italiene, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Robertino Georgescu și Marius Bușu au fost colegi de școală, iar la începutul carierei lor antreprenoriale au mai fost asociați pentru un proiect rezidențial în Popești-Leordeni. Ei și-au reunit forțele în timpul pandemiei cu planul să dezvolte împreună 5 ansambluri rezidențiale mari în București și împrejurimi. Anul acesta, legătura de afaceri dintre cei doi a fost întreruptă, iar proiectele - împărțite.

Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV Grup deținut de milionari belgieni țintește dublarea producției din România prin construcția unei noi fabrici CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Grup deținut de milionari belgieni țintește dublarea producției din România prin construcția unei noi fabrici
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

„Ne-am separat proiectele, pentru că nu a funcționat parteneriatul. Marius Bușu a rămas cu proiectul de vile din Pipera și cu cel de pe malul Deltei Văcărești, din care eu m-am retras“, a declarat, pentru Profit.ro, Robertino Georgescu.

Mai exact, Marius Bușu a rămas să dezvolte ansamblul de lux Nobis Gardens din Pipera, cu 28 de vile și o valoare estimată la 28 de milioane de euro, și lucrează la autorizarea unui proiect cu două turnuri pe un teren cumpărat de la Marioara Micșunescu pe malul Deltei Văcărești.

EXCLUSIV FOTO Investitor grec se pregătește să intre pe piața rezidențială premium lângă lacul Floreasca CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Investitor grec se pregătește să intre pe piața rezidențială premium lângă lacul Floreasca

La rândul său, Robertino Georgescu a rămas să dezvolte ansamblul Medusa Homes, surfaces by Versace, după ce anul trecut a semnat un contract de licență cu brandul casei de modă italiene. Proiectul, localizat în apropierea metroului Pipera, va fi realizat în parteneriat cu proprietarii terenului, care vor primi la schimb apartamente.

Terenul este în proprietatea familiei milionarului Constantin Iacov, fostul patron al ex-clubului de fotbal FC Național, a lui Marius Gavril Zaharia și Codruța Maria Brujan, foști acționari ai afacerii cu mâncare proaspătă frufru, și Mihail Volintiru, fost președinte al PNL Dâmbovița.


„Pentru proiectul de pe Șoseaua Fabrica de Glucoză am obținut Planul Urbanistic de Detaliu (PUD), iar acum mai avem de obținut două avize și sperăm să putem începe lucrările în septembrie-octombrie. Acesta este cel mai important proiect pe care ne așteptăm să îl demarăm anul acesta. În acest proiectul sunt implicat doar eu și proprietarii terenului. Vor fi circa 400 de apartamente“, a menționat Georgescu.

EXCLUSIV Daniel Guzu vinde un proiect imobiliar de lângă viitoarea stație de metrou Bruxelles CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Daniel Guzu vinde un proiect imobiliar de lângă viitoarea stație de metrou Bruxelles

Fondatorii Metropolitan, Robertino Georgescu și Dan Drăgulin, sunt la a doua experiență de asociere cu un brand de lux. Unul dintre proiectele în construcție ale grupului de dezvoltatori poartă numele designerului libanez Elie Saab și va avea 141 de apartamente de lux grupate în două turnuri din nordul Bucureștiului. Lucrările la acest proiect au fost reluate recent, după o pauză de peste un an.

„La proiectul de pe strada Daniel Danielopolu am făcut niște schimbări de compartimentare, pentru care a fost necesară reautorizarea și am mai așteptat un an și jumătate. Recent, am reînceput lucrările. Acum vor fi 141 de apartamente mai spațioase, față de 156 de apartamente planificate inițial“, a explicat Georgescu.

Metropolitan Residence a reluat procesul de autorizare și pentru un alt proiect pe care îl deține peste drum de mall-ul Băneasa Shopping City din nordul Bucureștiului. Georgescu și Drăgulin dețin aici un teren de circa 7.000 de metri pătrați, cumpărat cu 1,7 milioane de euro, pentru care au trecut, fără succes, prin diferite variante de autorizare în ultimii 4 ani.

„Vom demara PUD și autorizare pentru proiectul din strada Ștefan Holban, după ce am pierdut 4 ani cu acest teren pe varianta Planului Urbanistic Zonal (PUZ). Acum, spargem terenul în 3 și pierdem din Coeficientul de Utilizare a Terenului (CUT), dar va fi tot o singură construcție. Prin această abordare pierdem circa 2.000 metri pătrați construiți, echivalentul a 20 de apartamente. Sperăm ca într-un an să obținem autorizația aici“, adaugă Georgescu. Planul, în acest caz, era construcția a circa 200 de apartamente premium.

FOTO Familia lui Florin Halagian, fostul mare antrenor de fotbal, se pregătește să intre pe piața rezidențială CITEȘTE ȘI FOTO Familia lui Florin Halagian, fostul mare antrenor de fotbal, se pregătește să intre pe piața rezidențială

În zona Serelor Pipera, Metropolitan mai deține un teren de 3 hectare pe care speră să îl autorizeze tot în aproximativ un an și unde se așteaptă să poată construi circa 1.200 de apartamente. Investitorii speră să obțină, în acest caz, avizele necesare pentru o construcție cu o înălțime de peste 60 de metri, adică de 18-20 de etaje.

Tot în aceeași zonă, pe strada Salubrității, dezvoltatorul imobiliar are un proiect pentru care așteaptă rectificarea autorizației de construire primită recent, pentru a începe construcția a 68 de apartamente. Investitorii speră să înceapă lucrările în această toamnă și vor să înceapă demersurile de autorizare pentru o altă parcelă de teren adiacentă.

Metropolitan și-a propus să demareze un PUD și pentru proiectul cu peste 250 de apartamente pe care îl pregătește de mai mulți ani în locul fostei fabrici Electroconstrucția Elco București de lângă Parcul Carol.

Foști colegi de liceu, Robertino Georgescu și Dan Drăgulin fac parte din avangarda de investitori care au mizat pe zona de sud a Bucureștiului, care a cunoscut o dezvoltare remarcabilă tocmai în perioada de criză economică. Cei doi au construit în zonele Popești-Leordeni și Berceni, dar nu numai, peste 3.500 de apartamente croite după plafoanele programului „Prima Casă“. Valoarea totală de piață a proiectelor imobiliare dezvoltate sub cupola Metropolitan se ridică la 170 milioane euro, potrivit datelor prezentate de investitori.

În ultimii ani, cei doi au ieșit din zona locuințelor ieftine și s-au orientat spre locuințe premium.

FOTO Familia de investitori americani Turkmani extinde cel mai mare depozit frigorific din România CITEȘTE ȘI FOTO Familia de investitori americani Turkmani extinde cel mai mare depozit frigorific din România

Aproximativ 17.500 de case și apartamente ar putea fi livrate de către investitori în acest  an în București și împrejurimi, ceea ce s-ar traduce printr-o scădere de 16,5% a ofertei noi, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanță imobiliară SVN Romania.

Puțin peste 21.000 de noi locuințe au fost livrate în București și Ilfov în 2023, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, în scădere cu 1,3% comparativ cu rezultatul înregistrat în 2022.

Zonele din nordul Bucureștiului vor atrage și în 2024 cel mai mare număr de locuințe care ar putea fi livrate, cu o cotă de aproape 40% din oferta nouă, acesta fiind al treilea an consecutiv în care nordul orașului este cel mai important pol de dezvoltare rezidențială din București, într-un context de creștere a veniturilor și implicit a ofertei care țintește segmentul middle market.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
robertino georgescu
marius busu
versace