EXCLUSIV Alin Niculae, proprietarul Oscar Downstream, vrea să iasă cu proiecte rezidențiale și în alte orașe din țară

EXCLUSIV Alin Niculae, proprietarul Oscar Downstream, vrea să iasă cu proiecte rezidențiale și în alte orașe din țară

Masterplanul Cloud 9 din Pipera

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris astăzi, 11:52

Divizia imobiliară a Alfa Group, holding deținut de omul de afaceri Alin Niculae, planifică extinderea cu proiecte rezidențiale la nivel național, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro. Tocmai a lansat o nouă etapă de construcția a complexului Cloud 9 din Pipera, care va pune pe piață 612 apartamente.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

„Strategia noastră pe viitor este să dezvoltăm locuințe la un standard ridicat și în afara Bucureștiului. Dorim să ne extindem la nivel național“, a declarat, pentru Profit.ro, Răzvan Brasla, CEO Cloud9 Residence.

Urmărește-ne și pe Google News
Hong Kong vrea să elimine locuințele minuscule CITEȘTE ȘI Hong Kong vrea să elimine locuințele minuscule
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Alfa Group a început recent construcția fazei a doua a complexului Cloud 9 din zona Pipera a Bucureștiului, care presupune o investiție de 90 de milioane de euro. Noua etapă, denumită Evolution, cuprinde 3 blocuri cu 612 apartamente a căror livrare este programată pentru trimestrul 4 din 2026, plus o clădire separată care va găzdui o școală privată pe o suprafață de circa 3.000 de metri pătrați, pentru care urmează să se face o licitație cu jucătorii mari din piață, și o sală de fitness pe 1.000 de metri pătrați. În plus, se va construi și o clădire specială pentru spații comerciale.

Cloud 9 este construit în locul fostului centru logistic al grupului grecesc Atlas Corporation, cunoscut pentru dezvoltarea brandului de vopsele Apla pe piața românească.

Spania: Mii de oameni au protestat pentru a cere prețuri mai accesibile la locuințe CITEȘTE ȘI Spania: Mii de oameni au protestat pentru a cere prețuri mai accesibile la locuințe

În 2018, Atlas a vândut o primă bucată de teren, de circa 20.000 de metri pătrați, din această proprietate către Akcent Development, divizia imobiliară a omului de afaceri Alin Niculae, proprietarul distribuitorului de motorină Oscar Downstream. Niculae a dezvoltat în loc complexul rezidențial Cloud9 cu 820 de apartamente.

Ulterior, același investitor a mai plătit către Atlas circa 17,5 milioane de euro, potrivit surselor Profit.ro, pentru un teren cu depozite în suprafață de circa 35.000 de metri pătrați care vine în completarea Cloud9.

EXCLUSIV FOTO Speedwell, deținut de milionari din Belgia, pregătește un proiect mixt de 130 de milioane de euro în Pipera, care cuprinde și un nou spital Regina Maria CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Speedwell, deținut de milionari din Belgia, pregătește un proiect mixt de 130 de milioane de euro în Pipera, care cuprinde și un nou spital Regina Maria

Noul teren a fost împărțit în două și pe el se vor construi Cloud 9 Evolution cu 612 apartamente, plus 512 apartamente în faza a treia.

Omul de afaceri Alin Niculae este proprietarul Oscar Downstream, cel mai mare distribuitor independent de motorină din România, și al dezvoltatorului imobiliar Akcent Development, care a construit până acum circa 15.000 de apartamente în București.

Alin Niculae și-a grupat firmele pe care le gestionează într-un holding denumit Alfa Group și l-a adus la conducerea sa pe avocatul Mihai Măcelaru, cu o experiență considerabilă pe piațele de fuziuni și achiziții și imobiliare. În cadrul acestui grup, Francisca Grigorescu și Angelo Niculae, copiii lui Alin Niculae, ocupă pozițiile de investment associate. Divizia imobiliară a grupului, denumită Akcent Development, a anunțat investiții de 300 de milioane de euro în piața rezidențială pentru următorii ani.

EXCLUSIV FOTO Ionuț Negoiță cumpără terenul unei foste fabrici din România de la cel mai mare producător de obiecte sanitare din lume și lansează un mega-proiect. Tranzacția intră direct în topul celor mai scumpe achiziții CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Ionuț Negoiță cumpără terenul unei foste fabrici din România de la cel mai mare producător de obiecte sanitare din lume și lansează un mega-proiect. Tranzacția intră direct în topul celor mai scumpe achiziții

Alfa Group care reunește mai multe companii, cele mai cunoscute fiind Oscar Downstream (Petrol & Gaze), Akcent Development (Imobiliare) și Onix Asigurări (Asigurări de garanții corporate).

Numărul locuințelor finalizate în București și împrejurimi în prima jumătate a acestui an a fost mai mic cu aproximativ 23%, comparativ cu rezultatul înregistrat în prima jumătate a lui 2023.

Compania de consultanță imobiliară SVN România a estimat că în 2024 ar putea fi livrate aproximativ 17.500 de locuințe noi în București și împrejurimi, în funcție de respectarea graficelor de dezvoltare, un rezultat care, dacă s-ar înregistra, ar marca o scădere de circa 16,5% față de volumul de livrări înregistrat în 2023.

În același timp, numărul caselor și apartamentelor vândute în București și împrejurimi în primele opt luni din acest an este în creștere cu aproape 19% față de perioada similară a anului anterior.

„Suprafața autorizată spre construire în proiecte rezidențiale s-a redus la aproximativ jumătate în ultimii ani în București, într-un context de creștere anuală a numărului de locuințe vândute cu peste 25% în primele șase luni din acest an. Scăderea numărului de locuințe noi finalizate pe o perioadă de mai mulți ani, coroborată cu creșterea tranzacțiilor, va duce la o creștere semnificativă de prețuri, Cluj – Napoca fiind un exemplu în acest sens. Piața rezidențială din București trece în prezent prin cel mai bun moment din punct de vedere al accesibilității cumpărării unei noi locuințe, însă această situație nu se va menține dacă parametrii actuali ai pieței rămân neschimbați”, consideră Victor Vremera, COO SVN Romania.

viewscnt
Afla mai multe despre
alin niculae
oscar downstream
cloud 9