Cel mai vechi săptămânal din lume, The Spectator, vândut de familia Barclay lui Sir Paul Marshall, proprietarul unui fond speculativ, separat de cotidianul The Telegraph

Cel mai vechi săptămânal din lume, The Spectator, vândut de familia Barclay lui Sir Paul Marshall, proprietarul unui fond speculativ, separat de cotidianul The Telegraph
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 sep 2024

Săptămânalul britanic The Spectator, deținut de influentul grup de presă britanic The Telegraph, care își căuta un cumpărător de aproape un an, a fost în cele din urmă cumpărat separat de proprietarul unui fond speculativ, Paul Marshall, pentru 100 de milioane de lire sterline, scrie AFP.

"Finanțatorul Sir Paul Marshall va deveni cel de-al 14-lea proprietar al revistei", a scris săptămânalul pe site-ul său.

Urmărește-ne și pe Google News

Paul Marshall "admiră ceea ce am realizat, crede în valorile revistei și, mai presus de toate, știe că putem merge mai departe cu mai multe investiții", precizează The Spectator.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, , Electrica, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Noul proprietar deține deja grupul media UnHerd și canalul de televiziune de dreapta GB News.

Fondată în 1828, The Spectator se descrie ca fiind cea mai veche revistă din lume. Conservatoare, revista îi are printre foștii redactori pe fostul prim-ministru Boris Johnson.

FOTO Dacia lansează ediția specială Logan XX, la 20 de la debutul celebrului model. Costă cu 10.000 de euro mai mult decât prima generație CITEȘTE ȘI FOTO Dacia lansează ediția specială Logan XX, la 20 de la debutul celebrului model. Costă cu 10.000 de euro mai mult decât prima generație

Revista face parte din grupul care poartă numele prestigiosului cotidian conservator The Telegraph, deținut din 2004 de bogata familie Barclay și scos la vânzare în octombrie anul trecut de banca britanică Lloyds pentru a-și plăti datoriile mari.

Procesul de vânzare a ziarului emblematic al grupului continuă.

O societate mixtă între fondul american Redbird și fondul de investiții media (IMI) din Abu Dhabi, denumită Redbird IMI, a ajuns la un acord cu familia Barclay la sfârșitul anului 2023 și și-a rambursat datoria în schimbul unei opțiuni de preluare a ziarului.

Însă perspectiva preluării controlului asupra uneia dintre cele mai influente publicații din Regatul Unit de către un fond din Emiratele Arabe Unite a îngrijorat militanții pentru libertatea presei și guvernul conservator, care și-a anunțat în martie intenția de a legifera pentru a bloca preluarea ziarelor britanice de către state străine.

Redbird IMI a refuzat să își exercite opțiunea de a prelua controlul asupra grupului și încearcă acum să își recupereze fondurile prin găsirea unui cumpărător.

viewscnt
Afla mai multe despre
the spectator
the telegraph
achizitie
paul marshall