Trei antreprenori români au atras o finanțare de 7,8 milioane dolari pentru un start-up-ul AI lansat în Marea Britanie

IT&C   
Trei antreprenori români au atras o finanțare de 7,8 milioane dolari pentru un start-up-ul AI lansat în Marea Britanie

Trei antreprenori români au lansat un startup de tehnologii de inteligență artificială (AI) în Marea Britanie, iar acum au obținut o finanțare de capital de risc de 7,8 milioane de dolari, de la fonduri de investiții internaționale.

Startup-ul Neurolabs a anunțat că runda de investiții de serie A de 7,8 milioane de dolari este condusă de un nou investitor în business-ul său, fondul londonez Nauta Capital. La această rundă de investiții au mai participat și investitori mai vechi în Neurolabs: LAUNCHub, Lunar Ventures și Techstart Ventures.

Urmărește-ne și pe Google News
Cum activezi subtitrările automate la videoclipurile din Facebook CITEȘTE ȘI Cum activezi subtitrările automate la videoclipurile din Facebook

Cu noua investiție, startup-ul va face angajări pentru a-și susține extinderea în Marea Britanie, Europa și SUA, arată StartUp Cafe.

Fondat în anul 2018, în Marea Britanie, de antreprenorii români Paul Pop (CEO), Remus Pop (COO) și Patric Fulop (CTO), startup-ul ajunge astfel la investiții totale de 12,7 milioane de dolari, potrivit datelor de pe CrunchBase.

Cei trei tineri antreprenori ardeleni s-au întâlnit în Scoția, studiind la Universitatea din Edinburgh. Startup-ul a fost lansat la Londra, dar și-a deschis birouri și la Edinburgh și la Cluj-Napoca.

Neurolabs a dezvoltate o tehnologie de Visual AI pe care marii comercianți și companiile de bunuri de larg consum o folosesc în activitățile lor de marketing și vânzări.

WhatsApp lansează o nouă funcție CITEȘTE ȘI WhatsApp lansează o nouă funcție

Startup-ul construiește algoritmi de recunoaștere a obiectelor, antrenați cu date sintetice de mare calitate, generate la scară în medii virtuale, folosind tehnici proprii.

Cu ajutorul sistemului Neurolabs, marile rețele comerciale pot să monitorizeze foarte atent produsele alimentare de la raft și o serie întreagă de variabile, pentru a înțelege și a prezice care dintre mărfuri se vând mai repede sau mai lent.

Astfel, hipermarketurile pot evita mai bine situațiile în care produsele alimentare foarte perisabile se strică la raft, ca urmare a variațiilor bruște ale cererii din partea consumatorilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
neurolabs
ai