TikTok dă în judecată Guvernul SUA. ”O încălcare fără precedent” a Primului Amendament. Mesaj anterior - "Nu vă faceți griji, că nu plecăm nicăieri!"

TikTok dă în judecată Guvernul SUA. ”O încălcare fără precedent” a Primului Amendament. Mesaj anterior - "Nu vă faceți griji, că nu plecăm nicăieri!"
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 mai 2024

TikTok dă în judecată guvernul Statelor Unite în efortul de a opri aplicarea unui proiect de lege adoptat în aprilie care urmărește să-l oblige pe proprietarul chinez al aplicației de video să o vândă, în caz contrar urmând să fie interzisă, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Procesul, depus la Curtea de Apel din SUA pentru Circuitul D.C., susține că proiectul de lege, Legea privind protecția americanilor împotriva aplicațiilor controlate de adversari străini, încalcă protecțiile constituționale ale libertății de exprimare, arată news.ro.

VIDEO Apple a prezentat noi modele iPad Pro și iPad Air, după un an de pauză CITEȘTE ȘI VIDEO Apple a prezentat noi modele iPad Pro și iPad Air, după un an de pauză

Procesul numește legea ”o încălcare fără precedent” a Primului Amendament.

”Pentru prima dată în istorie, Congresul a adoptat o lege care supune o singură platformă de exprimare unei interdicții permanente la nivel național”, a scris TikTok în plângere, ”și că interzice fiecărui american să participe la o comunitate online unică cu mai mult de 1 miliard de oameni în întreaga lume.”

Compania susține că invocarea preocupărilor de securitate națională nu este un motiv suficient pentru restricționarea libertății de exprimare și că sarcina revine guvernului federal să dovedească că această restricție este justificată. Nu a îndeplinit această sarcină, se arată în plângere.

FOTO&DOCUMENT Portul Constanța nu a recâștigat rolul de hub la Marea Neagră. A căzut din Top 20 la containere CITEȘTE ȘI FOTO&DOCUMENT Portul Constanța nu a recâștigat rolul de hub la Marea Neagră. A căzut din Top 20 la containere

Procesul, care era așteptat de când președintele Joe Biden a semnat proiectul de lege luna trecută, urmează să prelungească un termen deja lung pentru o potențială interzicere sau vânzare a aplicației.

VEZI AICI ȘI Disputa cu TikTok se acutizează în SUA: Biden semnează legea care obligă la vânzarea către un investitor american, compania rămâne însă pe poziții. "Nu vă faceți griji, că nu plecăm nicăieri!"

ByteDance, proprietarul chinez al TikTok, a avut deja la dispozișie mai mult de un an pentru a face o mișcare. Acum, procedurile legale vor întrerupe acest termen, ceea ce înseamnă că ar putea trece ani înainte ca interdicția să intre în vigoare.

Breșă de securitate în armata germană CITEȘTE ȘI Breșă de securitate în armata germană

Plângerea afirmă că Congresul nu a oferit nicio dovadă care să sugereze că TikTok prezintă tipuri de riscuri pentru securitatea datelor sau propagandă străină care ”ar putea justifica” legea și nu a reușit să demonstreze că aplicația prezintă vreun prejudiciu specific în aceste domenii.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
sua