Android 15 va îmbunătăți autonomia

Android 15 va îmbunătăți autonomia
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 mai 2024

Google a făcut o serie de optimizări în cadrul viitoarei versiuni majore de Android, care vor rezulta într-o autonomie mai bună pentru smartphone-uri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

În cadrul evenimentului Google I/O, compania americană a anunțat că a lucrat la creșterea autonomiei ceasurilor care folosesc sistemul de operare Wear OS.

Însă, de o îmbunătățire similară vor beneficia și smartphone-urile cu Android, după ce vor fi actualizate la Android 15.

Apple ar putea lansa un nou iPhone, mai subțire și mai scump decât celelalte CITEȘTE ȘI Apple ar putea lansa un nou iPhone, mai subțire și mai scump decât celelalte

Conform șefului pe partea de inginerie de Google, Dave Burke, au fost realizate mai multe optimizări care ar trebui să reducă nivelul de energie consumată de baterie în cazul smartphone-urilor.

Cea mai importantă este îmbunătățirea așa-numitului doze mode - o fereastră limitată de timp în care sistemul de operare lasă sarcinile din fundal să ruleze.

Toate telefoanele care vor folosi Android 15 ar trebui să vadă un câștig în ceea ce privește autonomia, în special a reducerii consumului de energie atunci când dispozitivul este în standby.

Unele modele vor vedea un câștig de până la trei ore, spune compania, ceea ce ar fi un progres într-adevăr important.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
android 15
autonomie
baterie